Places logo
Menu

Slechts 11,4% taxibedrijven heeft beveiligde website

Slechts 11,4% taxibedrijven heeft beveiligde website

Het reserveren van een taxi wordt tegenwoordig niet meer altijd telefonisch gedaan, maar ook steeds vaker online. Voornamelijk wanneer geruime tijd van tevoren bekend is wanneer een taxi nodig is, bieden taxibedrijven de mogelijkheid om een reserveringsformulier in te vullen. Klanten moeten hierbij vaak hun persoonsgegevens, vertrektijd en bestemming aangeven. Maar zijn deze gegevens ook beveiligd wanneer ze worden ingevoerd? Zo geeft Google tegenwoordig een waarschuwing wanneer een website geen SSL-certificaat en daardoor geen beveiligde verbinding heeft. Daarentegen krijgen bedrijven met een beveiligde website een hogere ranking in de zoekresultaten. Telefoonboek.nl vroeg zich daarom af of taxibedrijven hierop inspelen en onderzocht hoeveel taxibedrijven uit haar database voldoen aan deze online beveiliging.

Wat is SSL?

Een SSL is als het ware een beveiligingsprotocol waardoor er een beveiligde verbinding ontstaat tussen twee computers. In de meeste gevallen gaat het hierbij om een beveiligde verbinding tussen de computers van een website en van een bezoeker. Door deze SSL-verbinding is de informatie die tussen de website en bezoeker gedeeld wordt, niet zichtbaar voor derden. Bezoekers kunnen checken of bedrijven in het bezit van een SSL-certificaat en dus een beveiligde verbinding door te kijken naar de aanwezigheid van een hangslotje en de letters 'https' voorafgaand aan de URL. Wordt er geen slotje weergegeven en is er sprake van de letters 'http' voorafgaand aan de URL, dan is de verbinding niet beveiligd en bestaat het risico en de mogelijkheid dat derden meekijken met de gedeelde informatie.

Taxibedrijven

Van de 1.341 taxibedrijven die geregistreerd staan bij Telefoonboek.nl en een werkende website hebben, zijn slechts 153 bedrijven in het bezit van een SSL-certificaat. Dat betekent dat 1.188 geregistreerde taxibedrijven niet in het bezit zijn van een SSL-certificaat, hetgeen neerkomt op 88,6%. Wel kan het zo zijn dat het gedeelte waar persoonsgegevens worden ingevoerd zich wel achter een (vaak externe) beveiligde verbinding bevindt. De hoofdwebsites daarvan lijken echter niet in het bezit te zijn van een SSL-certificaat. Daardoor zijn de gegevens die daar worden ingevuld niet altijd beveiligd.

Aanscherpen online beveiliging

Ronny Oonk, manager van Places Websites stelt dat bedrijven zich bewust moeten zijn van online beveiliging en online privacy van hun klanten. "Het is een goede ontwikkeling dat taxibedrijven de mogelijkheid bieden om online een taxi te reserveren. Wel moeten bedrijven zich ervan bewust zijn dat zij de online beveiliging eventueel moeten aanpassen wanneer klanten persoonsgegevens invullen via hun website. Het is natuurlijk mogelijk dat het invoeren van persoonsgegevens via een externe beveiliging plaatsvindt, maar consumenten kunnen alsnog worden afgeschrikt wanneer er op de hoofdwebsite geen hangslotje of de letters 'https' te zien zijn. Hierdoor is het mogelijk dat zij ervan afzien om online een reservering te plaatsen. Het is dan ook belangrijk dat bedrijven zich hiervan bewust zijn en eventueel hun online beveiliging aanscherpen."

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!