Places logo
Menu

Scoor hoog: het belang van online mond-tot-mondreclame!

Scoor hoog: het belang van online mond-tot-mondreclame!

Tegenwoordig checken meer en meer consumenten online beoordelingen voordat ze een aankoop doen. Klanten vertrouwen op sociale bewijskracht en laten zich daardoor beïnvloeden. Zorg dus dat u boven alle marketing impulsen uit springt met reviews: online mond tot mond reclame!

Beoordelingen verzamelen

Meer dan 70% van de consumenten ziet een online beoordeling als een betrouwbare informatiebron. Maar hoe zorgt u ervoor dat een klant na een aankoop een recensie achterlaat? Stuur een tijdje na de aankoop een mail met de vraag of de klant wil aangeven hoe de service of het product is bevallen. Houd dit wel laagdrempelig met een kort formulier. Zo'n formulier kunt u ook op uw website zetten. Wacht ook niet te lang met het benaderen van de klant, omdat de ervaring dan wellicht al vergeten is.

Reputatie

Het kan voorkomen dat een klant een negatieve beoordeling plaatst. Toch kunnen zulke berichten eveneens positief zijn voor uw business, mits u daar goed op reageert. Reageer bijvoorbeeld via sociale media openbaar op dit soort beoordelingen en bied een goede service en oplossing. Op die manier laat u zien dat u goed omgaat met eventuele klachten. Transparantie vergroot het vertrouwen!

Vindbaarheid

Hoe meer beoordelingen, hoe beter uw bedrijf vindbaar is in Google. De zoekmachine ziet uw pagina door de interactie dan namelijk als interessanter. Wanneer u een sterke online reputatie heeft, kiest de klant eerder voor uw bedrijf. Zorg er echter voor dat er geen neprecensies worden geplaatst. Er zijn namelijk verschillende systemen die hierop screenen.

Reviews beheren

Met de service van Places kunt u klanten op professionele wijze uitnodigen voor het plaatsen van een beoordeling. U kunt uw uitnodiging zelf ontwerpen en via de service blijft u als ondernemer op de hoogte van de reviews die worden geplaatst. De recensies kunt u vervolgens gebruiken voor social media of uw website. Bekijk meer informatie over deze dienst.

Wilt u adverteren met uw bedrijf? U bereikt 6,6 miljoen potentiële klanten met een advertentie op Openingstijden.com en Telefoonboek.nl. Neem voor meer informatie gerust vrijblijvend contact met ons op via 024-3555 299.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!