Places logo
Menu

Vijf schrijftips voor een heldere webtekst

Vijf schrijftips voor een heldere webtekst

Als ondernemer komt u snel in contact met het internet. Daar komt vaak het schrijven van een tekst bij kijken. Maar hoe pakt u dit het beste aan? Places.nl geeft u in deze blog een aantal tips voor het schrijven van een goede tekst. Zo presenteert u optimaal uw bedrijfsinformatie aan bezoekers van uw website.

1. Houd het kort

Een langdradige tekst op een website is niet interessant voor de lezer. Uw lezer wil namelijk direct de informatie krijgen die hij zoekt. Mijd daarom een uitgebreide inleiding, eindeloze voorbeelden of irrelevante anekdotes.

2. Schrijf overzichtelijk

Uit onderzoek blijkt dat mensen op internet scannend lezen. Door het gebruik van alinea's, witregels en tussenkopjes kan de lezer direct zien waar de informatie staat die hij zoekt. Zorg ervoor dat de kopjes de inhoud van de tekst goed samenvatten. Voor een heldere tekst is een overzichtelijke website van groot belang. Hier vindt u enkele tips voor het optimaliseren van uw website.

3. Houd rekening met uw lezer

De lezer is bij uw tekst gekomen voor een reden: hij is op zoek naar bepaalde informatie. Houd bij het schrijven van uw tekst rekening met de zoekvraag van de lezer. Daarbij dient u te bedenken: 'Welke informatie wilt de lezer van mij hebben?', in plaats van 'Welke informatie wil ik de lezer bieden?'. Een goede webtekst is dus niet alleen informatief maar speelt ook in op de behoefte van de lezer.

4. Schrijf helder en aantrekkelijk

Zorg dat uw taal pakkend en beknopt is. Vermijd dus ellelange zinsconstructies en overbodige woorden. Maak daarnaast geen gebruik van vakjargon en duur taalgebruik.

5. Maak gebruik van links

Wilt u iets nader uitleggen, dan heeft u op uw website de mogelijkheid om dit met zoveel tekst te doen als u zelf wilt. Maar als deze tekst al bestaat op een andere pagina, waarom zou u er dan niet naar linken? Zorg er dus voor dat uw tekst niet te veel wordt vervuild door geïmporteerde lappen tekst. Dit doet u door middel van het gebruik van links. Bijvoorbeeld: 'Zie voor meer informatie het Examenreglement' Zorg ervoor dat de gelinkte tekst toepasselijk is, zodat de lezer weet waar hij terecht komt. Zo houdt u uw tekst schoon en overzichtelijk. Schrijven voor het web doet u gemakkelijk met deze tips.

Gratis en gemakkelijk een website aanmaken

Met bovenstaande tips bent u in staat een klantgerichte webtekst te schrijven. Heeft u nog geen website? Maak dan gratis en gemakkelijk in enkele stappen uw eigen website aan via Places Websites. In vijf minuten ingesteld, en geschikt voor iedere ondernemer. Neem voor advies contact op met onze klantenservice op het nummer 024 - 3555 299. Wij helpen u graag uw heldere webtekst te tonen aan klanten!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!