Places logo
Menu

Schoonheidssalons uitstekend bereikbaar

Schoonheidssalons uitstekend bereikbaar

Voor de één een wekelijks tripje, voor de ander een compleet dagje uit: de schoonheidssalon! Ze bestaan in alle soorten en maten: van manicure tot pedicure en massages tot visagie. Voor het maken van een afspraak kun je vaak al online terecht, maar sommige salons en klanten prefereren de telefoon als contactmiddel. Echte schoonheid zit natuurlijk van binnen, maar ook in een goede klantenservice. Telefoonboek.nl testte de bereikbaarheid van de Nederlandse schoonheidssalons.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek staan 24.506 telefoonnummers geregistreerd in de categorie 'Schoonheidssalon'. Deze nummers worden in het bestand opgenomen als 'slecht bereikbaar' wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij 251 van de 24.506 schoonheidsspecialisten het geval, hetgeen neerkomt op 1% van de gevallen. Dat betekent dat maar liefst 99,% van de onderzochte telefoonnummers weinig tot geen klachten krijgt over de telefonische bereikbaarheid.

Schoonheidsfoutjes in Utrecht en Friesland

Ook op provincieniveau bungelt het bereikbaarheidspercentage zo rond de 99%. In Utrecht en Friesland werden bij 1,4% van de schoonheidssalons meer dan drie keer niet opgenomen; relatief gezien het slechtste percentage van alle provincies. In Overijssel (0,7%) en Drenthe (0,6%) krijgt men relatief gezien de minste klachten. In de lijst van slechtst bereikbare bedrijven steekt House of Improvement in Tilburg overal bovenuit: hier werd door bezoekers van Telefoonboek maar liefst 98 keer aangegeven dat er niet opgenomen werd. Verder vallen er weinig uitschieters op te merken: slechts twee bedrijven kwamen boven de 30 klachten uit.

Voorbeeldig

"Goed om te zien dat er ook in deze business voorbeeldig wordt omgegaan met de telefonische klantenservice" vindt Dirk Lentjes, manager van Places Antwoordservice. "Heel veel aanbiedingen in deze branche worden tegenwoordig online gedaan; zelfs bij vakantieveilingen gaan dit soort behandelingen onder de hamer. Goed dat deze bedrijven ook op gebied van telefonie niet verzaken."

Percentage slecht bereikbaar per provincie

Utrecht 1,4%

Friesland 1,4%

Zuid-Holland 1,1%

Zeeland 1,1%

Noord-Holland 1,0%

Noord-Brabant 0,9%

Gelderland 0,9%

Groningen 0,9%

Limburg 0,9%

Flevoland 0,8%

Overijssel 0,7%

Drenthe 0,6%

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!