Places logo
Menu

Samsung opent AI-laboratorium in Canada

Samsung opent AI-laboratorium in Canada

Samsung heeft in Canada aan de Université de Montreal een laboratorium geopend waar Zuid-Koreaanse onderzoekers zich bezig gaan houden met kunstmatige intelligentie. Er zal gewerkt worden aan projecten zoals zelfrijdende auto"s, vertalingsmachines, robots en AI (Artificial Intelligence) om Samsungs mobiele apparaten te verbeteren.

Canada is de laatste tijd in trek op het gebied van kunstmatige intelligente. Eerder dit jaar opende Google er ook al haar eerste, internationale AI-laboratorium. Nu neemt Samsung ook stappen om haar AI-onderzoek uit te breiden.

Samsung liet haar interesse in het verder ontwikkelen van AI zien toen zij op haar nieuwe telefoons recentelijk "Samsung Bixby" introduceerde. Bixby is een virtuele assistent die vergelijkbaar is met Siri op Apple telefoons. Deze virtuele assistent ontwikkelt zich met mogelijkheden zoals gezichtsherkenning en object-identificatie tot een grote concurrent van Siri.

Onderzoekers van Samsung gaan samenwerken met professor Yoshua Bengio, een professor aan de universiteit van Montreal. Bengio is gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie. Samen met Samsung is het de bedoeling dat zij werken aan het verder ontwikkelen van de mogelijkheden van AI.

Kunstmatige intelligentie

Kunstmatige intelligentie, of AI, is nogal een breed begrip en wordt vaak geassocieerd met science fiction verhalen. Simpelweg omschreven is AI wanneer een machine enige mate van intelligentie vertoont. AI ontwikkelt op een razendsnel tempo en machines worden steeds intelligenter. Prominente voorbeelden van AI zijn steeds vaker terug te zien in telefoons, computers, auto"s en zelfs in bijvoorbeeld een smart-koelkast of in winkels.

De nieuwe technologieën gebaseerd op AI zullen de wereld veranderen. Nieuwe, revolutionaire producten zoals zelfrijdende auto"s of virtuele assistenten zullen een heel nieuw marktsegment aanboren. Het duurt nog even voordat we volledige, intelligente gesprekken kunnen voeren met AI, maar over tientallen jaren zou dat zelfs mogelijk kunnen zijn.

Ook interessant

Gratis adviesgesprek?We bellen je terug!

Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je telefoonnummer in en wij nemen vrijblijvend contact met je op!

callme callme
Kies datum/tijdJe wordt momenteel gebeld op:


Toets 1 om in verbinding te komen met ons.
Wij hopen je goed van dienst te zijn! Bedankt voor je aanvraag
Je wordt rond gebeld op:

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!