Places logo
Menu

Ruimte voor verbetering voor websites van jeugdherbergen

Ruimte voor verbetering voor websites van jeugdherbergen

Sinds 25 mei 2018 geldt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Deze verordening heeft ervoor gezorgd dat in de hele EU dezelfde privacywetgeving geldt. Dus ook voor Nederland. De AVG heeft er mede voor gezorgd dat veel bedrijven de privacy voor hun website gebruikers of klanten hebben aangescherpt. Echter blijkt dat nog steeds veel websites de bescherming van persoonsgegevens van gebruikers nog niet helemaal op orde hebben. Zo ook bij websites van hostels in Nederland. Ons kikkerlandje telt in totaal ongeveer 100 hostels, waarvan de meeste locaties zich in de randstad bevinden. Het jeugdherberg imago is de laatste jaren aan het veranderen dankzij nieuwe en eigentijdse concepten. Jeugdherbergen bieden steeds vaker een hoger serviceniveau om niet alleen backpackende jongeren aan te trekken, maar ook andere doelgroepen. De reizende millenial van nu is online aanwezig en zoekt steeds vaker naar dit soort unieke concepten. Hoe is het gesteld met de online omgeving van jeugdherbergen in Nederland. Zijn websites van hostels wel eigentijds genoeg en voldoende veilig voor het opslaan van persoonsgegevens? De redactie van Places zocht het uit.

Onderzoek Telefoonboek.nl

Telefoonboek.nl is een online bedrijvengids waarin totaal 134 jeugdherbergen staan geregistreerd. Deze jeugdherbergen zijn geanalyseerd op veiligheid en responsiveness. De veiligheid wordt gemeten aan de hand van een SSL certificaat. SSL staat voor Secure Sockets Layer. Dit zijn een versleutelde beveiligingen tussen de server en een internetbrowser en wordt aangeduid met HTTPS://. Responsiveness toont aan of een website meeschaalt naar de grootte van het device waarmee de website wordt geopend. Denk hierbij aan een desktop, tablet of smartphone. Een responsive website vergroot de leesbaarheid en gebruikersgemak. In de analyse zijn 88 werkende websites meegenomen. De resultaten worden weergegeven op basis van dit aantal.

Website beveiliging

Uit de analyse bleek dat een klein merendeel van de jeugdherbergen hun website beveiliging niet helemaal op orde hebben. Namelijk 40% van de websites waren niet goed beveiligd. Daartegenover had ruim 21% de website wel goed beveiligd. Dit betekent dat er werk aan de winkel is voor het merendeel van de jeugdherbergen websites. Places Nieuws hecht waarde aan een veilige digitale omgeving. Zo biedt een goed beveiligde website klanten meer vertrouwen, kan het cyberaanvallen voorkomen, voldoet het aan de AGV-wetgeving en eindigt het hoger in de zoekresultaten ranking van Google.

Responsiveness

Nadat de beveiliging was gemeten, is de responsiveness onder de loep genomen. Iets minder dan een kwart van de websites waren niet responsive, namelijk 17%. Het aantal responsive websites kwam neer op circa 5%. Dat kan beter en verdiend meer aandacht. Naast gebruiksgemak biedt een responsive website meer voordelen. Zo trekt u meer bezoekersverkeer via de smartphone en wordt u door Google hoger in de zoekresultaten geïndexeerd.

J. Rutten, manager van Places Websites, ziet enige mogelijkheden ter verbetering van jeugdherbergen websites. 'Responsive websites bereiken meer potentiële klanten, waaronder jongeren. Zij pakken al snel hun smartphone voor het vinden van bepaalde informatie op het internet. Aangezien jeugdherbergen hun doelgroep voornamelijk richt op backpackende jongeren, wordt het aangeraden de websites responsive te maken ter verbetering van de gebruikerservaring. Dit kan al snel leiden tot meer boekingen.'

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!