Places logo
Menu

Ruim driekwart van onderzochte websites van kappers blijken niet goed beveiligd

Ruim driekwart van onderzochte websites van kappers blijken niet goed beveiligd

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) waren er nog nooit zo veel kapperszaken in Nederland als nu. Momenteel zijn er maar liefst 27.000 kapperszaken, dat is 10.000 meer dan tien jaar geleden. Opvallend is dat het aantal mensen dat zichzelf kapper noemt niet is toegenomen. Het aantal kapperszaken is echter wel gegroeid. Dit komt doordat veel kappers als zelfstandige aan de slag gaan, bijvoorbeeld vanuit een kleine salon aan huis of bij klanten thuis. Veel kappers, zelfstandig of vanuit een grote keten, hebben een website. Klanten kunnen daar contactgegevens en een prijslijst vinden en er is vaak een mogelijkheid om een afspraak in te plannen. Wanneer je je contactgegevens achter laat op een website hoop je dat die gegevens veilig zijn. Places Nieuws heeft uitgezocht of jouw gegevens veilig zijn op de websites van kappers.


Beveiliging websites

Op Telefoonboek.nl staan 5.292 werkende webistes van kappers geregistreerd. Hiervan zijn 5.289 websites beoordeeld op veiligheid. Een veilige website kan je herkennen aan de URL, deze begint met 'https://'. Websites met https zijn voorzien van een SSL-beveiliging in tegenstelling tot websites die beginnen met http. De beveiliging voorkomt dat gegevens door hackers te onderscheppen zijn, omdat data versleuteld worden verstuurd. Van de onderzochte websites beschikken 1.004 websites (23%) van kappers over een beveiliging. Dit betekent dat meer dan de helft van de websites (77%) niet beveiligd is.

Waarom belangrijk?

Onlangs werd bekend gemaakt dat weinig bedrijven zich zorgen maken over cybercrime. Onterecht, want zeker de helft van de mkb-ondernemers heeft ooit te maken gehad met een cyberincident. Onder cyberincidenten vallen onder andere informatiediefstal, virussen, hacken en ransomware. Er zijn veel redenen waarom het verstandig is om een SSL certificaat aan te schaffen. De belangrijkste reden is dat je jouw bezoekers en klanten duidelijk kunt maken dat je de veiligheid en betrouwbaarheid van je website serieus neemt.

Responsive website

Naast dat een website moet voldoen aan allerlei beveiligingsmaatregelen, is het ook belangrijk dat een website goed zichtbaar is. Zo bezoeken steeds meer mensen websites via hun smartphone of tablet. Wanneer een website niet responsive is, is deze niet schaalbaar op andere formaten en daardoor niet goed zichtbaar voor bezoekers die de websites op een ander apparaat dan een computer bezoeken. Telefoonboek.nl heeft 5.231 websites van kappers beoordeeld op responsiveness. Hieruit blijkt dat 30% van de websites responsive is. Helaas voldoet dus meer dan de helft van de websites (70%) van kappers niet aan de verwachtingen omtrent responsiveness.

Klanten behouden met goede website

De heer J. Rutten, Manager van Places Websites benadrukt dat online veiligheid erg belangrijk is. "Wanneer bezoekers zich niet veilig voelen op jouw website, zullen zij minder snel hun gegevens achterlaten. Hierdoor kun je potentiële klanten verliezen. Zorg er daarom voor dat je over een SSL-certificaat beschikt."

Een professionele website laten maken hoeft niet duur en complex te zijn. Places heeft al veel ondernemers geholpen met het maken van een website tegen een voordelig tarief. Wilt u graag een website laten maken voor uw bedrijf? Vraag informatie aan en ontdek de voordelen van Places Websites.

Ontdek Places Websites

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!