Places logo
Menu

Ruim 87% belastingadvieskantoren heeft onbeveiligde website

Ruim 87% belastingadvieskantoren heeft onbeveiligde website

Beveiligde websites worden door Google beter beoordeeld als het aankomt op online vindbaarheid. Door websites met een SSL-certificaat hoger weer te geven in de ranking, probeert Google het gebruik van beveiligde websites te stimuleren. Daarnaast toont Google tegenwoordig een waarschuwing wanneer er geen sprake is van een beveiligde verbinding. Een beveiligde verbinding is namelijk van belang om de privacy van bezoekers te waarborgen wanneer zij persoons- of betaalgegevens moeten invoeren. Maar is dat bij alle bedrijven en branches ook het geval? Telefoonboek.nl vroeg zich af of belastingadvieskantoren inspelen op online ontwikkelingen en onderzocht hoeveel belastingadviseurs uit haar database voldoen aan deze online beveiliging.

Wat is SSL?

SSL is als het ware een beveiligingsprotocol waardoor een beveiligde verbinding ontstaat tussen twee computers. In de meeste gevallen gaat het dus om de computer van een bedrijf en die van een bezoeker. Door de beveiligde verbinding is de informatie die gedeeld wordt tussen deze twee computers, afgeschermd. Op die manier kan de gedeelde informatie dus niet worden bekeken door derden, zoals hackers. Bezoekers van een website kunnen zelf checken of een website beveiligd is door te kijken naar de URL. Wordt er voorafgaand aan de website een hangslotje weergegeven en begint de URL met de letters "https" dan is er sprake van een beveiligde verbinding en dus een SSL-certificaat. Maar als een URL met de letters "http" begint dan is dit niet het geval en bestaat het risico dat hackers kunnen meekijken met de gedeelde informatie. Online privacy kan op deze websites niet gegarandeerd worden.

Beveiligde websites belastingadvies kantoren

Van de 1.045 bedrijven die geregistreerd staan bij Telefoonboek.nl in de categorie "belastingadvies" met een werkende website, blijken slechts 131 organisaties in het bezit te zijn van een SSL-certificaat. Dat betekent dat 914 belastingadvieskantoren niet in het bezit zijn van een SSL-certificaat, hetgeen neerkomt op 87,5%. Dit betekent dat de hoofpagina"s van al deze websites niet in het bezit lijken te zijn van een SSL-certificaat waardoor gedeelde gegevens niet altijd veilig hoeven te zijn. Wel is het mogelijk dat het gedeelte waar persoons- en betaalgegevens worden ingevoerd zich achter een (vaak externe) beveiligde verbinding bevindt.

Online beveiliging is een must

Ronny Oonk, manager van Places Websites stelt dat online beveiliging ook voor dit soort bedrijven van groot belang is. "Belastingadvieskantoren moeten zich bewust zijn van online beveiliging en het waarborgen van de online privacy van klanten. Wanneer consumenten zich online oriënteren zullen zij op een aantal zaken letten waaronder het bezoeken van een beveiligde website. Het is dan ook mogelijk dat bezoekers afgeschrikt worden wanneer zij geen hangslotje of de letters "https" zien." Ook al gaat het om het stellen van een vraag of het invoeren van een naam en e-mailadres, bezoekers hebben liever niet dat derden mogelijk kunnen meekijken. Het ontbreken van een SSL-certificaat kan dus mogelijk een negatief effect hebben op het aantrekken van nieuwe klanten.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!