Places logo
Menu

Ruim 80% van websites van loodgieters voldoet niet aan gestelde veiligheidseisen

Ruim 80% van websites van loodgieters voldoet niet aan gestelde veiligheidseisen

Bij een loodgieter kunt u terecht voor verstoppingen, lekkages, cv-storingen en gas- en/of waterleidingen. U kunt eenvoudig bellen om contact op te nemen met deze bedrijven als u een loodgieter nodig heeft. Veel van hen hebben een service die elk moment van de dag beschikbaar is. Soms kunt u ook een contactformulier op de website invullen of een online offerte opvragen. Het is daarbij belangrijk dat de website over een veilige verbinding beschikt. Places Nieuws zocht voor u uit of dit bij loodgieters het geval is.

Wat is een veilige verbinding?

In totaal zijn 1.698 werkende websites meegenomen in dit onderzoek. Als eerste is onderzocht hoeveel websites in het bezit zijn van een SSL-certificaat. Dit is te herkennen aan een (groen) slotje vooraan in de URL, gevolgd door 'https'. Dit staat voor HyperText Transfer Protocol Secure en zorgt ervoor dat gegevens tussen browser en server versleuteld zijn. Bij een 'http' verbinding is dit niet het geval.

Ruim 80% heeft onveilige verbinding

Ruim 80% van de loodgieters beschikt over een onveilige website. Dit betekent dat er geen 'https'-verbinding is en data niet versleuteld wordt. Hier is dus veel ruimte voor verbetering. Een website is het online visitekaartje van een bedrijf en een veilige website is een voorwaarde om een goede klantrelatie op te kunnen bouwen. Daarnaast scoren slecht beveiligde websites lager in de Google ranking, wat betekent dat er ook binnen online vindbaarheid nog kansen liggen voor deze loodgieters.

30% heeft een mobielvriendelijke website

Ruim 30% van de websites blijkt responsive te zijn. Dit betekent dat de website meeschaalt naar het formaat van het device waarop de website wordt bekeken. De website is dan goed zichtbaar vanaf desktops, tablets en smartphones. Dit verbetert de klantbeleving, zeker in een tijd waarin de klant via de smartphone al op zoek gaat naar bedrijven.

Met de mobielvriendelijkheid test van Google komt u erachter of uw website geschikt is voor mobiele apparaten. Wilt u graag een professionele website die geschikt is voor mobiele apparaten? Dat hoeft zeker niet duur en complex te zijn. Places heeft al veel ondernemers geholpen met het maken van een website tegen een voordelig tarief.

Ontdek Places Websites

Het onderzoek is gebaseerd op data van Telefoonboek.nl. Hier vindt u geregistreerde bedrijven die vallen onder de categorie loodgieter. In totaal zijn 1.698 werkende websites van loodgieters meegenomen.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!