Places logo
Menu

Ruim 73% Nederlandse basisscholen heeft een werkende website

Ruim 73% Nederlandse basisscholen heeft een werkende website

De zomervakantie is vorige week al gestart voor basisscholen in het midden van het land en deze week is het de beurt aan Regio Zuid. Hoewel veel ouders en kinderen tijdens de vakantie niet aan school denken, zijn er ook ouders die dat juist wel doen. Zo melden de meeste ouders in Nederland hun kind aan bij een basisschool vóórdat ze vier jaar oud zijn. Om een eerste selectie te maken van scholen is het fijn als ouders zich online kunnen oriënteren en een eerste indruk kunnen krijgen van een basisschool. Wij vroegen ons af of basisscholen hierop inspelen en onderzochten daarom het aantal werkende websites van Nederlandse basisscholen.

Onderzoek

In totaal werden 7075 organisaties die geregistreerd staan bij Telefoonboek.nl in de categorie 'basisschool' onderzocht op een werkende website. Basisscholen in het bezit van een URL, maar zonder werkende webpagina werden meegerekend als 'niet werkend'. In totaal bleek bij 5190 basisscholen sprake te zijn van een werkende website, hetgeen neerkomt op 73,3%. Daarmee is het merendeel van de Nederlandse basisscholen online vindbaar via een eigen website. Wel lijkt er voor de overige 26,7% nog ruimte voor verbetering te zijn.

Responsive

Naast een werkende webpagina zijn de websites ook getest op een responsive design. In totaal bleek 98,2% van de basisscholen met een werkende website ook een responsive webdesign te hebben. Responsiveness zorgt ervoor dat een website automatisch meebeweegt met de grootte van het scherm. Daarmee is een website zowel leesbaar als gebruiksvriendelijk op desktop, mobiel en tablet. Doordat een website naar behoren werkt, ongeacht het apparaat gebruikt wordt, levert dit enkele voordelen op. Zo zijn dit soort websites beter vindbaar via zoekmachines zoals Google en zullen bezoekers meer tijd op de website doorbrengen en deze vaker bezoeken. Het overgrote gedeelte van de basisscholen met een werkende website lijkt zich bewust te zijn van deze voordelen en speelt daarmee in op huidige ontwikkelingen.

Basisscholen leren snel

Ronny Oonk, manager van Places Websites, vindt dat basisscholen snel leren wanneer het aankomt op online aanwezigheid. "Het aantrekken van nieuwe leerlingen blijft voor veel scholen belangrijk. Een van de voornaamste doelen is daarbij dat ouders een goed geïnformeerd beeld krijgen van een school. Een eerste stap van die informatievoorziening is dan ook het aanbieden van een duidelijke en overzichtelijke website."

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!