Places logo
Menu

Rond Pasen zoekt men voornamelijk op openingstijden van supermarkten

Rond Pasen zoekt men voornamelijk op openingstijden van supermarkten

Dit weekend is het weer Pasen, een Christelijk feest. Er zijn echter in de loop der jaren ook wat non-religieuze aspecten toegeschreven aan dit feest. Vandaar dat het nu voor een deel van Nederland wat minder om het religieuze deel draait maar vooral om lekker eten. De paasbrunch en lunch is bij veel families een jaarlijks terugkerend gebeuren en daar halen mensen naast paaseitjes ook veel andere lekkernijen voor in huis. Het is dan ook niet verrassend dat tijdens Pasen veel gezocht wordt naar openingstijden van bijvoorbeeld supermarkten, maar Telefoonboek.nl onderzocht wat consumenten daarnaast het meest hebben opgezocht.

De zoekopdrachten tijdens Pasen die verzameld zijn door Openingstijden.nl zijn afkomstig uit 2017. Zoals hierboven al werd geschreven, werd het vaakst gezocht op openingstijden van supermarkten. Dit zou weleens kunnen komen doordat deze kunnen afwijken van de normale openingstijden op feestdagen. Rond Pasen waren er 1.655 online zoekopdrachten in de categorie "supermarkt". Op de tweede plek staat de categorie "tankstation", wat een nogal verrassende categorie is in dit overzicht. Naar tankstations werd 794 keer gezocht. Op de derde plek staat de categorie "snackbar", waar 722 keer naar gezocht werd. Deze zoekopdracht is niet heel opvallend, echter trokken twee andere categorieën wel de aandacht. Er werd namelijk 663 keer gezocht op "kringloopwinkel" en 257 keer naar "zwembad". Aangezien vorig jaar met Pasen het lenteweer, net als dit jaar, nog niet echt was begonnen is het toch verrassend dat mensen dan wel op zoek gaan naar de openingstijden van een zwembad. Wel kan dit ook te maken kan hebben met de vrije dagen die kinderen tijdens Eerste en Tweede Paasdag hebben.

De daadwerkelijke online zoekopdrachten voor openingstijden zijn zoals hierboven beschreven niet erg opvallend, wat hieronder in de top 10 ook te zien is. Waar voornamelijk naar gezocht wordt, is wederom de supermarkt. Daarnaast staat Vrije Markt in Tiel op de derde plek, waar veel mensen dat toen waarschijnlijk als een leuk uitje zagen tijdens Pasen. Ook de openingstijden van sportscholen kunnen tijdens de feestdagen nog wel eens afwijken, waarschijnlijk verklaart dat waarom ook Basic Fit in deze lijst staat.

Zoekgedrag Openingstijden

1. Albert Heijn

2. Lidl

3. Vrije Markt Tiel De Oude Veiling B.v.

4. Spar City Store Uithof

5. Action

6. Albert Heijn Den haag

7. Plus Benders Straelseweg

8. Basic Fit

9. Primark Almere

10. Gamma

Foto: Unsplash

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!