Places logo
Menu

Reviews op Telefoonboek: geef het door!

Reviews op Telefoonboek: geef het door!

Eerder dit jaar introduceerde Telefoonboek.nl al online ratings. Door middel van de ratings kunnen bezoekers van Telefoonboek.nl laten weten wat zij van uw bedrijf vinden door middel van cijfers. Telefoonboek.nl introduceert nu ook online reviews. Uw klanten kunnen nu niet alleen via een cijfer laten weten wat ze van uw bedrijf vinden, maar ook door middel van schriftelijke feedback. Door positieve reviews krijgen uw potentiële klanten direct een goed beeld van uw bedrijf, bovendien kunt u als ondernemer ook direct inhoudelijk reageren! Ook aan de slag met de reviews?

Hoe ziet de review eruit?

review knipkapper

Als uw klanten op Telefoonboek.nl naar bedrijven zoeken, komen ze mogelijk op de bedrijfspagina van uw bedrijf terecht. Daar vinden ze natuurlijk allereerst de contactgegevens en andere informatie. Daaronder is te zien wat andere klanten vinden van uw bedrijf: 'Onze bezoekers over (bedrijf) in (vestigingsplaats)'. Klikt uw klant op 'Geef beoordeling', dan wordt u de optie geboden om eerst een online rating in te vullen met behulp van cijfers. Vervolgens kan de klant een review plaatsen. Er verschijnt een scherm waar de reviewer zijn gegevens en ervaringen in kan vullen. De klant die de review heeft achtergelaten kan vervolgens een account aanmaken, via de mail of via zijn of haar Facebook account. Op die manier kunt u als ondernemer in contact komen met de klant en kunt u deze persoonlijk bedanken. Binnen dit account heeft de klant een overzicht van alle reviews die namens die klant op Telefoonboek.nl zijn geplaatst. Ook kunnen geplaatste reviews hier worden aangepast. Een anders bijkomend voordeel van het aanmaken van een account: wanneer er een uitgebreide review van minimaal 250 tekens wordt geschreven, maakt de reviewer kans op een bon van Bol.com!

review-knipkapper-telefoonboek

Koopgedrag consumenten

Consumenten worden veelal beïnvloed door andere consumenten. Natuurlijk trappen niet alle consumenten in een 'wij van wc-eend, raden wc-eend aan'. Andere consumenten daarentegen hebben wel degelijk invloed op koopgedrag van uw potentiële klanten. Uit onderzoek blijkt dat online beoordelingen voor een groot deel bepalend zijn voor het koopgedrag van consumenten. Consumenten baseren beslissingen over producten vaak op manieren als: 'als de meerderheid het goed vindt, dan zal dat wel zo zijn', en 'als ervaringsdeskundigen zeggen dat het goed is, dan zal dat wel zo zijn'. Tevreden klanten die een mening invullen bij uw bedrijfsvermelding hebben dus grote invloed op andere bezoekers van Telefoonboek.nl. De kans dat bezoekers van Telefoonboek.nl gebruik gaan maken van uw producten of diensten wordt groter als er positieve berichten staan bij uw reviews. Maak gebruik van deze mogelijkheid door klanten te wijzen op de online reviews!

Fake reviews

Voor bedrijven is het dus noodzakelijk om goede online recensies te krijgen van klanten die gebruikt hebben gemaakt van uw diensten. Telefoonboek.nl waakt dan ook voor uw bedrijf dat er geen neppe reviews worden ingevuld op de website. Om misbruik in de vorm van fake reviews te voorkomen worden alle geplaatste reacties en beoordelingen door Telefoonboek.nl gecontroleerd. In een tijdsbestek van 24 uur worden geplaatste reviews gecheckt om ongepaste reviews te voorkomen.

Reageren

Als ondernemer moet u vervolgens ook de mogelijkheid krijgen op reviews die klanten hebben gegeven te reageren. Niets is zo fijn om als ondernemer in contact te komen met klanten die een mening hebben met uw bedrijf. Bijvoorbeeld klanten die een positieve ervaring hebben met uw diensten kunt u bedanken en vervolgens de dialoog aan kunt gaan. Er bestaat natuurlijk ook de mogelijkheid dat er niet zo tevreden klanten een review plaatsen. Door ook met deze klanten de dialoog aan te gaan kunt u wellicht eventuele vraagtekens wegnemen bij degene die de review geplaatst heeft èn bij potentiële klanten die deze review lezen. Het mooie van de reviews is dat u als bedrijf ook kunt leren van klanten met minder goede ervaringen. Hoe en waar kunt u reageren? Om te reageren op de reviews die u ontvangen heeft moet u allereerst een account aanmaken op Places.nl. Meer informatie over uw bedrijf claimen en uw bedrijfsvermelding op Telefoonboek.nl vindt u hier. Via Places.nl kunt u uw bedrijfsgegevens invullen en claimen via deze link. Vervolgens kunt u inloggen in Places.nl, de beheersite van Telefoonboek.nl en Openingstijden.com, en kunt u naast uw gegevens wijzigen ook via een speciaal tabblad reageren op uw reviews. Bezoekers van Telefoonboek.nl kunnen de reviews ook waarderen. Mocht het zo zijn dat bezoekers van Telefoonboek.nl de gegeven review nuttig vinden, dan kunnen ze dit aangeven door dan wel op het duimpje omhoog of het duimpje omlaag te klikken. Zo kunnen potentiële klanten dus ook opmaken uit andermans reacties of bezoekers van Telefoonboek.nl het er mee eens zijn, of juist niet.

Geef het door

Help uw bedrijf aan een goede online review! Attendeer uw klanten erop dat de mogelijkheid bestaat om de rating en de review in te vullen. Hiermee verhoogt u de betrokkenheid van uw klanten en schept u een positief klimaat voor potentiële klanten. Telefoonboek.nl biedt bedrijven ook aan om extra op te vallen op Telefoonboek.nl middels een advertentie. Daarmee kunt u uw bedrijfsvermelding uitbreiden en komt u bovenaan de zoekresultaten op Telefoonboek.nl te staan op de door u gekozen zoekwoorden- en plaatsen.

Mocht u hier meer informatie over willen hebben of nog vragen hebben over de online reviews neem dan contact op met Telefoonboek.nl via 024-3555 299 of mail naar info@telefoonboek.nl.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!