Places logo
Menu

Reviews helpen je bij het vergaren van nieuwe klanten

Reviews helpen je bij het vergaren van nieuwe klanten

Reviews zijn voor potentiële klanten belangrijker dan wat jij zelf op je website schrijft. Daarmee zijn reviews voor jou als bedrijf dan ook erg belangrijk! Reviews zijn een algemeen aanvaarde maatstaf wanneer het de kwaliteit van een bedrijf betreft. Potentiële klanten doen (vaak) onderzoek voordat zij ergens klant worden, reviews is een belangrijk onderdeel van dat onderzoek. Het toont de klant wat een ander van je bedrijf vindt en leert hen hoe ervaringen van anderen met een product of dienst zijn geweest. Deze maatstaf is breed geaccepteerd omdat de informatie vanuit de klant komt, niet vanuit het bedrijf. Toch heb je als bedrijf een grote invloed op deze reviews. Wil je weten hoe? Lees dan verder!

Review platform

Er zijn diverse platformen waar jij reviews kunt vergaren. Een van de meest gebruikte is Google reviews. Dit regel jij gemakkelijk via je Google Mijn Bedrijf profiel, deze bundelt al je reviews en biedt jou de mogelijkheid om hierop te reageren. Een andere optie is om reviews te vergaren via Places.nl, deze worden dan getoond aan potentiële klanten die via Google en vervolgens Telefoonboek bij jouw bedrijf komen. Ook hier kun jij als bedrijf reageren op de reviews. Het geeft je een duidelijk beeld van de klantwaardering en geeft je inzicht in wat jouw klanten belangrijk vinden en verwachten van je bedrijf.

Vergaren reviews

Nadat jij een mogelijkheid biedt om een review achter te laten is het de hoop dat jij zoveel mogelijk reviews vergaard. Er zijn een aantal manieren hoe jij ervoor kunt zorgen dat er meer reviews over je bedrijf worden geschreven. Het actief uitnodigen van klanten om een review achter te laten werkt namelijk prima en in sommige gevallen zorgt het zelfs voor een grotere klanttevredenheid. Hier een rijtje suggesties hoe jij meer reviews kunt vergaren:

- Vraag tevreden klanten telefonisch of zij een review willen achterlaten
- Plaats een review link in je mail communicatie
- Laat je review score zien op site en in mails
- Plaats een link in de ingelogde klant omgeving
- Reageer zelf actief op álle reviews
- Wees actief met je Google Mijn Bedrijf profiel
- Voeg de reviews toe aan je eigen website

Belangrijk: beloon je klanten nooit voor het schrijven van een review. Een review dient vrijwillig en zonder beloning te worden geschreven. Wanneer jij klanten wel beloont voor het schrijven van een review doet dat afbreuk aan de geloofwaardigheid van alle reviews. Tevens kan een beloningssysteem door review platformen worden bestraft.

Negatieve reviews

Als ondernemer baal je ervan, je krijgt een mail waarin staat dat er een één ster review voor je is achtergelaten. Het verlaagt je gemiddelde review score, voelt soms als persoonlijke aanval en kan nieuwe klanten afschrikken. Toch hoeft dit niet altijd zo te zijn. Een bedrijf met enkel positieve reviews wordt door potentiële klanten vaak niet geloofd, het kan toch niet altijd perfect zijn? Een negatieve review vraagt aandacht, maar is in veel gevallen om te buigen tot een meer positieve review. Mocht dit niet mogelijk zijn dan mag jij er als bedrijf best kritisch op reageren.


Stel je voor: een klant wil niet betalen voor een geleverde dienst omdat hij of zij ontevreden is. Jij biedt een oplossing waarin je de klant tegemoet komt, toch blijft de klant ontevreden en schrijft een (overdreven) negatieve review. Een potentiële klant leest dit en gaat ervan uit dat je een slechte service hebt geboden. Echter, als jij reageert wat jij hebt gedaan om het geschil op te lossen en daarin ook aangeeft dat de klant niet mee wil werken aan een oplossing, dan toon jij aan de potentiële klant dat het verhaal twee kanten heeft. Een klant moet ook reëel blijven en dat begrijpt een potentiële klant ook. Zo kan een negatieve review, met een correcte afhandeling, meer waarde hebben dan een positieve review.

Meer informatie

Wil jij meer tips over hoe je reviews kunt inzetten ten behoeve van jouw bedrijf? Of wil jij een geschikt platform om reviews te verzamelen en erop te reageren? Neem dan vrijblijvend contact op met Places.nl. Ons reviewplatform wordt namelijk ook via zoekmachines als Google getoond, hierdoor heb je een groot bereik met deze reviews. Ook kunnen wij je helpen met het beheren van je Google Mijn Bedrijf profiel. Bel voor meer informatie naar 024 2005 747 of kijk op https://www.places.nl/reviews/.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!