Places logo
Menu

Restaurants onbereikbaar tijdens feestdagen

Restaurants onbereikbaar tijdens feestdagen

Het telefonisch reserveren van een plek aan de kerstdis van Nederlandse restaurants blijkt niet altijd eenvoudig te zijn. Maar liefst 77,4% van de meer dan 450 beoordeelde restaurants is volgens consumenten telefonisch onbereikbaar. Dit blijkt uit cijfers van Telefoonboek.nl.

Focus op werkzaamheden

Op Telefoonboek.nl staan alle Nederlandse restaurants vermeld en consumenten kunnen hier aangeven of ze de betreffende restaurants telefonisch hebben kunnen bereiken. Van de meer dan 450 beoordeelde restaurants blijkt 77,4% één of meerdere keren telefonisch onbereikbaar te zijn geweest. "Een hoog, maar verklaarbaar percentage", aldus Joost Nijensteen, Business Manager van Telefoonboek.nl.

"Het is voor te stellen dat restaurantmedewerkers met name gefocust zijn op hun werkzaamheden in de zaak, zoals het bedienen van de klanten. In deze gevallen heeft het opnemen van de telefoon niet altijd de prioriteit."

Overstap naar concurrent

De telefonische onbereikbaarheid van deze bedrijven blijft niet zonder directe gevolgen. Joost: "Aangezien uit ander recent onderzoek blijkt dat één op de vier klanten bij geen gehoor overstapt naar een concurrent, lopen de onbereikbare restaurants op deze manier potentiële klanten mis. Dit kan cruciaal zijn voor de omzet tijdens de feestdagen."

Restaurants zijn voor de feestdagen slecht bereikbaar voor het maken van telefonische reserveringen. Dit kan cruciaal zijn voor de omzet. Joost Nijensteen, Business Manager

Over Telefoonboek Met 5,8 miljoen bezoekers per maand is Telefoonboek een van de grootste websites van Nederland met bedrijfsinformatie. Het netwerk van Telefoonboek bestaat uit Telefoonboek.nl, Openingstijden.com en diverse applicaties, en bevat gegevens van ruim 1,3 miljoen Nederlandse bedrijven. Ondernemers kunnen zelf hun bedrijfsgegevens aanpassen en aanvullen en hiermee hun lokale vindbaarheid vergroten. Inmiddels hebben 50.000 bedrijven hun gegevens ingevuld of aangepast. Telefoonboek is opgericht in 2004 en bestaat uit ongeveer 20 medewerkers.

Ontdek Places Antwoordservice

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!