Places logo
Menu

Restaurants missen kansen door onbeveiligde en niet mobielvriendelijke websites

Restaurants missen kansen door onbeveiligde en niet mobielvriendelijke websites

Een goed werkende website is het online visitekaartje van bedrijven, maar dit geldt ook voor andere klantgerichte diensten zoals cafés en restaurants. Klanten kunnen op een webpagina namelijk terecht voor belangrijke informatie, zoals uw openingstijden, locatie en welke heerlijke gerechten op het menu staan. U zou ook kunnen instellen dat klanten online een reservering bij u kunnen maken.

Slechts 36% beschikt over een werkende website

Anno 2019 is een goed werkende website van essentieel belang en een belangrijk onderdeel van uw marketing als restaurant. Het is opmerkelijk dat van de 21.582 geregisteerde websites op Telefoonboek.nl slechts 7.781 goed werkt. Een goed werkende website zorgt dat u goed vindbaar bent op Google.nl, laat zien dat u professioneel bent en maakt uw contactgegevens duidelijk en toegankelijk voor uw klanten.

Minder dan 9% beveiligd

Een beveiligde webverbinding kunt u herkennen aan 'https' in de zoekbalk. Dit houdt in dat de website beschikt over een SSL-certificaat. Een SSL-certificaat verhoogt de veiligheid van een website door gegevens te versleutelen. Op deze manier kunnen gegevens niet gelezen worden door cybercriminelen die data proberen te onderscheppen. Bovendien beloont Google beveiligde websites met een hogere score in de zoekresultaten. U kunt een SSL-certificaat kopen via de webhosting van uw website, meestal hebben ze instructies online staan hoe u dat het beste kunt doen.

5% heeft een responsive webdesign

Een responsive webdesign houdt in dat uw website op elk mobiel apparaat goed werkt en alle elementen goed zichtbaar zijn. Tegenwoordig kijkt maar liefst 90% van de consumenten via hun smartphone of tablet naar websites. Het is daarom van belang dat uw website goed werkt op verschillende mobiele apparaten. Bovendien beloont Google websites met een responsive webdesign door ze hoger in Google te ranken. Houd er dus als restaurant eigenaar rekening mee dat uw klanten een lekker restaurant opzoeken op hun telefoon. Dan is het natuurlijk belangrijk dat u goed vindbaar bent met een responsive website, anders gaan uw klanten naar de concurrent.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!