Places logo
Menu

Reisbureaus laten online kansen vooralsnog liggen

Reisbureaus laten online kansen vooralsnog liggen

Een reisbureau bemiddelt tussen aanbieders van reizen en de consument. Zij boeken voor u bijvoorbeeld vliegtickets, hotelovernachtingen en excursies. Ideaal wanneer u zichzelf wilt ontlasten voor u een mooie reis gaat ondernemen. Wellicht heeft u voor deze zomervakantie al een reisbureau bezocht of heeft u zich al online georiënteerd. Hierbij is het belangrijk dat deze online omgeving wel veilig is, zeker wanneer u persoonsgegevens achter laat. Places Nieuws zocht voor u uit hoe het gesteld is met de veiligheid van websites van reisbureaus.

57% beschikt over een werkende website

In totaal zijn 5.558 websites meegenomen in dit onderzoek. Hiervan bleek maar 57% te werken. Een werkende en professionele website dient als het online visitekaartje van uw bedrijf. Door niet te beschikken over een werkende website loopt uw bedrijf kansen mis. Wanneer klanten googelen naar een mooie reis, wilt u het liefst dat uw reisbureau bovenaan de zoekresultaten verschijnt. Zorg daarom altijd voor een professionele en werkende website.

Grootste deel van de websites onveilig

Een veilige website kunt u herkennen aan 'https' vooraan in de URL. Vaak staat hierbij een slotje. HTTPS staat voor HyperText Transfer Protocol Secure en verschijnt in de URL wanneer een website beveiligd is met een SSL certificaat. Dit zorgt ervoor dat informatie beveiligd is en dat data versleuteld is. Google beloont websites met een HTTPS-verbinding. Uit ons onderzoek blijkt dat maar 25% van de onderzochte websites van reisbureaus beschikt over een veilige verbinding.

Ruimte voor verbetering in mobielvriendelijkheid

Naast dat websites getest zijn op de veiligheid van de verbinding, is ook mobielvriendelijkheid meegenomen in dit onderzoek. Responsiveness duidt aan of een website meeschaalt naar het formaat van het scherm waarop de website wordt bekeken. Een website die niet goed zichtbaar is op een mobiel apparaat beschikt vaak niet over een responsive design. In totaal is maar 27% van de websites mobielvriendelijk. De overige 73% kan hier nog op winnen.

Het onderzoek is gebaseerd op data van Telefoonboek.nl. Hier vindt u geregistreerde bedrijven die vallen onder de categorie reisbureau. In totaal zijn de gegevens van 5.558 reisbureaus onderzocht.

Ontdek Places Websites

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!