Places logo
Menu

Rechtshulp laat steken vallen bij beveiliging en mobielvriendelijkheid van websites

Rechtshulp laat steken vallen bij beveiliging en mobielvriendelijkheid van websites

Mensen die op zoek zijn naar rechtshulp zullen in veel gevallen op internet zoeken naar een organisatie die hen kan helpen. Het is voor organisaties in de rechtshulp daarom erg belangrijk om een goede website te hebben. Voldoen de websites van rechtshulp bedrijven aan de eisen van tegenwoordig? Places.nl zocht het uit.

Online ontwikkelingen

Een goed werkende website is een website die nuttige informatie geeft, gebruiksvriendelijk is en die aansluit bij de behoefte van de bezoeker. De online wereld ontwikkelt zich razendsnel. Tegenwoordig groeit het aantal cyberincidenten waarbij gegevens worden gestolen of systemen worden gehackt. Naast de inhoud van de website is het daarom ook belangrijk dat een website goed beveiligd is. Met name websites waar bezoekers persoonlijke gegevens achterlaten is het belangrijk dat er een goede beveiliging is.

Veiligheid websites

Er is gekeken hoe websites van rechtshulp organisaties scoren op veiligheid. Uit het onderzoek blijkt dat slechts 20,3% van de websites beschikt over een zogenaamde HTTPS-beveiliging. HTTPS staat voor Hypertext Transfer Protocol Secure, dit zorgt ervoor dat data en gegevens die tussen website en bezoeker worden uitgewisseld versleuteld zijn. Websites waarbij de URL begint met HTTP beschikken niet over deze versleuteling. Daar zijn gegevens dus zichtbaar voor buitenstaanders.

Voordelen van HTTPS-beveiliging

Het is verstandig voor bedrijven om hun website te beveiligen met HTTPS. In de Chrome browser wordt HTTPS in het groen weergegeven met daarvoor het woord secure. Dit geeft vertrouwen aan klanten en zorgt ervoor dat zij sneller hun gegevens zullen achterlaten. Bezoekers met behoefte aan rechtshulp zullen wellicht sneller hun gegevens achterlaten op de website. Een HTTPS beveiliging is bovendien een belangrijke ranking factor voor Google. Websites die over deze beveiliging beschikken komen hoger in de Google zoekresultaten. Hierdoor is de website beter vindbaar.

Mobielvriendelijkheid van websites

Steeds meer internetgebruikers bezoeken websites vanaf hun telefoon. Het is daarom belangrijk dat een website niet alleen goed zichtbaar is op de desktop maar ook op een ander apparaat zoals een mobiel of tablet. Websites die niet mobielvriendelijk zijn bevatten content die niet goed leesbaar is en links die niet klikbaar zijn. Dit kan frustratie oproepen van bezoekers. Een website die wel mobielvriendelijk is wordt responsive genoemd. Uit het onderzoek blijkt dat 33,7% van de websites van rechtshulp organisaties responsive is. Dit betekent dat er voor veel websites nog kansen liggen wat betreft mobielvriendelijkheid. Met het oog op de toename van het aantal websitebezoekers via de telefoon is het verstandig om hier mee aan de slag te gaan.

In het onderzoek is gekeken naar websites van rechtshulp bedrijven die geregistreerd staan op Telefoonboek.nl. Telefoonboek.nl is een online bedrijvengids waar bezoekers contactinformatie over bedrijven kunnen vinden. In totaal zijn er 2.039 websites van geregistreerde rechtshulp bedrijven beoordeeld op online veiligheid en responsiveness.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!