Places logo
Menu

Rechtshulp-instanties scoren goed op bereikbaarheid

Rechtshulp-instanties scoren goed op bereikbaarheid

Bij het opstellen van een testament, een echtscheiding aanvragen of bij het regelen van andere juridische conflicten kunt u de rechtshulp inschakelen van verschillende instanties. Voor gratis juridisch advies kunt u bijvoorbeeld bij het Juridisch Loket terecht. Wanneer u advies nodig heeft bij een belangrijke zaak is het fijn als u snel geholpen wordt. Telefoonboek.nl zocht uit hoe bereikbaar de verschillende rechtshulp instanties in Nederland zijn.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek staan 5.626 telefoonnummers geregistreerd in de categorie 'Rechtshulp'. Dit zijn bijvoorbeeld telefoonnummers van het Juridisch Loket, bewindvoering, budgetbeheer of juristen. Deze nummers worden in het bestand opgenomen als 'slecht bereikbaar' wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij 107 telefoonnummers het geval, hetgeen neerkomt op 1,7% van de gevallen. Dat betekent dat 98,3%% van de onderzochte rechtshulp instanties weinig tot geen klachten krijgen over de telefonische bereikbaarheid.

Provincie

Wanneer de bereikbaarheidscijfers per provincie worden bekeken valt op dat Drenthe het slechtst scoort. In Drenthe is 6,8% van de organisaties die rechtshulp aanbieden niet goed bereikbaar. In Zuid-Holland zijn de meeste rechtshulporganisaties wel goed bereikbaar. Daar kreeg namelijk slechts 1,2% meer dan drie klachten. Desondanks bevindt zich in Zuid-Holland het telefoonnummer met de meeste gemiste oproepen. Het Juridisch Loket in Rotterdam heeft 75 keer geen gehoor gegeven aan telefoontjes.

Geen slecht resultaat

De bereikbaarheid van rechtshulp-instanties in Nederland valt niet tegen, vindt Dirk Lentjes, manager van Places Antwoordservice. "Wanneer mensen zelf niet uit een lastige juridische situatie kunnen komen, is het fijn dat zij advies kunnen krijgen van professionals. Vooral het Juridisch Loket dat gratis advies geeft zal voor veel mensen een uitkomst zijn. Het is dan wel belangrijk dat zij goed bereikbaar zijn. Bij een aantal vestigingen is hier nog verbetering mogelijk."

Onbereikbaarheid per provincie

Drenthe: 6,8%

Flevoland: 4,9%

Limburg: 4,7%

Zeeland: 3,6%

Overijssel: 3%

Friesland: 2,8%

Noord-Brabant: 2,2%

Gelderland: 2,1%

Groningen: 2,1%

Noord-Holland: 1,4%

Utrecht: 1,4%

Zuid-Holland: 1,2%

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!