Places logo
Menu

Populaire datingsites goed beveiligd

Populaire datingsites goed beveiligd

Op online daten rust allang geen taboe meer. Zeker nadat populaire apps zoals Tinder en Happn het grote datingpubliek bereikte, vonden ook meer singles hun weg naar grote online datingsites. Maar zijn je gegevens wel genoeg beveiligd wanneer je "op zoek" bent? Op een dergelijke website worden namelijk nogal wat persoonlijke zaken vermeld, waarvan je waarschijnlijk liever niet hebt dat deze op straat belanden. Telefoonboek.nl onderzocht 20 populaire datingsites op het gebruik van SSL-beveiliging.

Wat is SSL?

SSL is simpel gezegd een beveiligingsprotocol dat voor een beveiligd kanaal zorgt tussen twee computers, bijvoorbeeld tussen een website en een bezoeker daarvan. Het zorgt ervoor dat de overgebrachte informatie niet door derden bekeken kan worden. Een beveiligde verbinding is simpelweg te herkennen aan de letters "https" en de aanwezigheid van een hangslotje in de adresbalk.

Keurmerk Veilig Daten

De 20 onderzochte websites maken allemaal gebruik van een SSL-gecertificeerde verbinding. Wanneer er iets verder wordt gezocht op deze websites, is te zien dat zij gebruikmaken van het "Keurmerk Veilig Daten". De Nederlandse Online Dating branche hebben in samenwerking met de Consumentenbond en Thuiswinkel.org dit keurmerk opgezet, om te zorgen dat datingsites er goede veiligheid, transparantie en klantenservice op na houden. Hieronder valt ook de bescherming tegen oplichters, bijvoorbeeld door het beveiligen van de verbinding.

Voorbeeld

"Blijkbaar wordt websitebeveiliging in deze branche erg serieus genomen" vertelt Ronny Oonk, manager van Places Websites en onderzoeker van Telefoonboek.nl. "Logisch aangezien ze er zo'n keurmerk op na houden, maar waarom zou dit niet gelden voor andere branches? Daar wordt net zo goed met persoonlijke en gevoelige gegevens gehandeld.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!