Places logo
Menu

Poëzieweek: boekhandels telefonisch prima bereikbaar

Poëzieweek: boekhandels telefonisch prima bereikbaar

Vandaag wordt met de Nationale Gedichtendag ook meteen het startschot gegeven voor de Poëzieweek. Tijd om een uitstapje naar de plaatselijke boekhandel te maken dus voor een mooi boekje met poëzie. Of proza, als dat meer je ding is natuurlijk. Misschien handig om nog even een belletje te plegen om te vragen of een specifiek boek nog beschikbaar is. Telefoonboek.nl onderzocht de telefonische bereikbaarheid van Nederlandse boekhandels.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek staan 2357 telefoonnummers geregistreerd in de categorie 'Boekhandel'. Deze nummers worden in het bestand opgenomen als 'slecht bereikbaar' wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij 202 van de 2357 boekhandels het geval. Dat betekent dat 8,5% van de onderzochte boekhandels meer dan drie keer niet te bereiken was. 91,5% krijgt weinig tot geen klachten.

Prima score

Een bereikbaarheidsscore van 91,5% is een compliment waard vindt Dirk Lentjes, manager van Places Antwoordservice: "Daar valt vrij weinig van te zeggen. Nu is er ook meestal wel iemand aanwezig in een dergelijke winkel, maar soms schiet het opnemen van de telefoon erbij in. Bijvoorbeeld wanneer er net even wat meer drukte is zoals in een Poëzie of Boekenweek. Dan kan het misschien een hoop stress schelen waanneer met een antwoordservice heeft."

Bruna

Onder de 202 bedrijven die minder goed bereikbaar zijn, vallen een hoop vestigingen van Bruna. 72 winkels waren drie keer of vaker niet te bereiken. Logisch wellicht, aangezien dit verreweg de meest voorkomende franchise is in de boekhandel branche. De Bruna die het vaakst niet bereikbaar was staat in Spijkenisse (43 maal). De boekhandel met de meest geregistreerde klachten is een vestiging van Polare te Utrecht: bezoekers gaven 49 maal aan dat deze winkel niet bereikbaar was.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!