Places logo
Menu

Personeel gezocht (m/v)? Zo werft u de geschikte kandidaat!

Personeel gezocht (m/v)? Zo werft u de geschikte kandidaat!

Als bedrijf wilt u de beste service verlenen aan uw klanten. Om dit waar te maken heeft u daarom het liefst natuurlijk de beste werknemers in dienst. Maar hoe werft u nu een nieuwe werknemer die voldoet aan uw eisen en die past in het bedrijf? Places.nl geeft u vandaag tips over wat u kunt doen en waar u kunt zoeken om de geschikte werknemer te vinden.

Tref de juiste voorbereidingen

Als u een nieuwe werknemer zoekt, is het in eerste instantie belangrijk dat u duidelijk weet naar wie u precies op zoek bent. Welke vaardigheden moet deze persoon bezitten? Hoeveel werkuren kunt u bieden? Het maken van een functieprofiel en werknemersprofiel is aangeraden. Soms bevindt de geschikte werknemer zich dichterbij dan u denkt. Misschien loopt er binnen uw bedrijf wel iemand rond die gewenste ambities bezit en geschikt zou zijn voor de baan. Dan kunt u interne sollicitaties houden en hoeft u alleen het functieprofiel en werknemersprofiel te verspreiden binnen uw bedrijf.

Spread the word

Heeft u eenmaal het profiel rond, en intern niemand gevonden? Dan kunt u beginnen met het plaatsen van advertenties of berichten. Hoe u een goede advertentie schrijft leest u in deze blog. Maar waar kunt u nu het beste uw advertentie plaatsen? Om deze vraag te beantwoorden is het belangrijk om uw doelgroep te bepalen. Bent u op zoek naar een jong iemand of iemand die verstand heeft van bijvoorbeeld online marketing, dan is een sociaal medium zoals Facebook een goede plaats om te adverteren. Andere mogelijkheden om uw advertentie te plaatsen zijn bijvoorbeeld dagbladen en kranten. Via een wervingsbureau of uitzendbureau kunt u ook uw personeel vinden. Voor functies op hoger niveau wordt vaak een professioneel wervingsbureau gebruikt. Bij een uitzendbureau worden geschikte kandidaten geselecteerd en kunt u vanuit die selectie iemand aannemen. Als u een uitzendkracht in dienst neemt, kunt u die later zelf aannemen zonder bemiddeling van dit uitzendbureau. Andere opties zijn ook nog brancheorganisaties, scholen of reïntegratiebedrijven. Deze laatste leiden mensen op voor hun terugkeer op de arbeidsmarkt. Sollicitanten via zulke bedrijven hebben in sommige gevallen wat extra begeleiding nodig, maar zijn vaak leergierig en gemotiveerd.

Adverteer op Places.nl

Wist u dat op Places.nl gratis kunt adverteren? U maakt gemakkelijk een vermelding aan die voor miljoenen bezoekers zichtbaar is. Zo vergroot u de kans dat uw gewenste kandidaat contact met u opneemt. Ook via Places kunt u dus uw personeel werven en wie weet vindt u de medewerker die u zoekt. Wij helpen u graag in uw zoektocht naar personeel via onze klantenservice op 024 3555299!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!