Places logo
Menu

Passie: de beste drijfveer van ondernemerschap?

Passie: de beste drijfveer van ondernemerschap?

In Nederland bruist het van het ondernemerschap. Ruim een kwart miljoen van de Nederlanders ambieert om een bedrijf te starten, zoals blijkt uit onderzoek van de Rabobank. Wat is de reden dat u zelf een bedrijf wil beginnen? Of wat was de belangrijkste drijfveer voor u om uw huidige business te starten?

Passie

Onderzoeksbureau GfK onderzocht in opdracht van de Rabobank de belangrijkste drijfveren om een bedrijf te beginnen onder 600 starters. De top drie is 1. Passie, 2. Het niet kunnen vinden van een baan en 3. Eigen baas willen worden. Verder bleek uit het onderzoek dat deze starters de meeste zorgen hebben over of ze voldoende klanten en opdrachten binnenhalen en de financiële onzekerheid. Deze resultaten roepen de vraag op welke drijfveer het beste zorgt voor succes.

Uit hetzelfde onderzoek bleek dat starters denken succesvol te worden met doorzettingsvermogen, vertrouwen in de eigen potentie en voldoende kennis van het vakgebied. Beginnende ondernemers blijken echter vaak de mist in te gaan doordat ze bovenstaande juist niét doen en zich teveel focussen op die passie in plaats van ervaring en opgedane kennis.

Financiën

Wat is dan wel een goede drijfveer? Volgens Karen Romme is de essentie van ondernemerschap niet passie, maar zorgen dat er meer geld binnekomt dan eruit gaat. De beste tip voor startende ondernemers is dan ook om te zorgen voor voldoende financiële middelen. Ruim tweederde van de beginners start met alleen eigen geld en 80% doet dit zelf of binnen de kring van familie en vrienden, zoals blijkt uit hetzelfde onderzoek van Rabobank. Natuurlijk kunt u ook gebruik maken van financieringsbronnen zoals crowdfunding, kredietunies en Qredits.

Tip

Wilt u een bedrijf starten, zet dan de roze bril van passie af. Bouw op persoonlijk advies van mensen die u vertrouwt en begin niet uit wanhoopsdaad. Het is natuurlijk goed om passie te hebben voor uw vak, maar zie uw nieuwe onderneming niet als compleet nieuwe carrière en ga uit van uw werkervaring.

Bent u bezig met het opzetten van uw business en heeft u hulp nodig bij het maken van een goede, zakelijke website? Places.nl kan u daarbij helpen. Wilt u gaan adverteren? Bekijk dan eens de mogelijkheden van adverteren op Openingstijden.com en Telefoonboek.nl. Daarmee bereikt u namelijk 6,6 miljoen Nederlanders! Bel vrijblijvend met onze service desk op 024-3555299.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!