Places logo
Menu

Overtuig uw doelgroep met Twitter

Overtuig uw doelgroep met Twitter

Twitter, vrijwel iedereen gebruikt het tegenwoordig. Vooral privé worden er dagelijks veel tweets verstuurd. Wat veel bedrijven nog wel eens vergeten, is dat Twitter een ideale manier is om in contact te komen met potentiële klanten. Hoe kunt u dit sociale medium inzetten om zoveel mogelijk mensen te bereiken? Places.nl bespreekt in deze blog de mogelijkheden van Twitter voor u als ondernemer.

Beantwoorden van vragen

Zo kunt u bijvoorbeeld uw Twitteraccount gebruiken om vragen van uw klanten te beantwoorden. Op die manier bent u goed bereikbaar en is het laagdrempelig om contact met u op te nemen. Al is het wel belangrijk dat u goed nadenkt over hoe u contact opneemt met uw klanten. Een beetje humor is nooit weg, maar u moet niet doorslaan. Niet iedereen binnen uw doelgroep zal uw opmerking namelijk even grappig vinden.

Start een trending topic

Als u een groot aantal volgers heeft, zou u kunnen proberen om een trending topic te starten. Dit houdt in dat u een hashtag (#) gebruikt voor een trefwoord dat betrekking heeft op uw bedrijf. Zo kunt u ervoor zorgen dat veel mensen uw bedrijf langs zien komen op Twitter. Er zijn voorbeelden van hele succesvolle marketingcampagnes via een hashtag, maar er zijn helaas ook een aantal gevallen bekend die iets minder goed gingen.

Adverteren via Twitter

Ook is het mogelijk om te adverteren via Twitter. U kunt dan een aantal gebruikers kiezen waarvan u wilt dat de volgers van die gebruikers een speciaal hiervoor geselecteerde tweet krijgen te zien. U betaalt op basis van het aantal interacties (dus reacties, retweets, het markeren als favoriet of het klikken op de link in uw tweet). Benieuwd naar de mogelijkheden om te adverteren bij Twitter? Hiervindt u meer informatie over de adverteermogelijkheden bij Twitter.

Vergroot uw online vindbaarheid

Zorg er ten slotte voor dat uw doelgroep van uw Twitteraccount af weet! Met een gratis bedrijfsvermelding op Telefoonboek.nl en Openingstijden.com toont u gemakkelijk uw social media links. Zo vinden ze niet alleen in een oogopslag uw contactgegevens zoals adres en telefoonnummer, maar vergroot u ook uw online vindbaarheid. Meer lezen? Houd de Places blogpagina in de gaten voor meer nieuws. U vindt er dagelijks interessante artikelen gericht op het mkb!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!