Places logo
Menu

Adverteer eenvoudig en snel op Telefoonboek.nl!

Adverteer eenvoudig en snel op Telefoonboek.nl!

U wilt natuurlijk dat al uw (potentiële) klanten weten dat uw onderneming bestaat en dat deze makkelijk te bereiken is. Places.nl biedt u de mogelijkheid om uw bedrijfsgegevens op Telefoonboek.nl en Openingstijden.com te laten verschijnen. Met een uitgebreide bedrijfsvermelding zorgt u ervoor dat uw onderneming op deze websites ook nog eens bovenaan de zoekresultaten verschijnt. We vertellen u gelijk hoe u te werk kunt gaan, zodat uw bedrijfsgegevens zo gauw mogelijk online staan!

STAP 1: Kies uw advertentiepakket

 • Advertentiepakketten zijn er al vanaf €99,- per jaar
 • U kunt 2-16 zoekwoorden opgeven voor betere zoekresultaten
 • U kunt 2-16 plaatsnamen opgeven voor betere zoekresultaten

Door zoekwoorden en plaatsnamen op te geven bereikt u alle potentiële klanten in uw regio. Op de pagina over onze advertentiepakketten kunt u bekijken welk pakket het beste bij uw onderneming past.

 • Heeft u al een bedrijfsaccount op Places.nl? Kies dan voor 'Pakket upgraden'.
 • Heeft u nog geen gratis bedrijfsvermelding? Dan vindt u hier meer informatie en tips over de verschillende bedrijfsvermeldingen.

Bedient u slechtséénof enkele plaatsen (bijvoorbeeld als kapper,bakkerof schoonheidsspecialist)? Het Places Basis dan vaak al voldoende. Bent u in een groter gebied actief, heeft u veel concurrentie of wilt u opvallen met een groot aantal zoekwoorden (bijvoorbeeld als taxibedrijf, bouwbedrijf of webshop)? In dit geval kunt u beter kiezen voor het pakket Places Plus of PlacesPro. Wij bekijken natuurlijk graag samen met u welk pakket het beste bij u past.

STAP 2: Bedenk een advertentietekst voor uw advertentie op Places.nl

 • Voor het aanmaken van een advertentie logt u in op uw bedrijfsaccount op Places.nl en klikt u op het tabblad 'Advertenties'.
 • Vul bij 'Tekst advertentie' één of twee korte regels in voor uw advertentietekst. Vertel bijvoorbeeld waarom bezoekers voor uw bedrijf moet kiezen.

Voorbeeld:'Professionele glaszetter, ook voor glas in lood. 24-uur service.' of'De beste kinderkapper in Utrecht! Ook zonder afspraak.' Rechts van de advertentietekst ziet u in het scherm direct hoe uw advertentietekst eruit komt te zien voor bezoekers.

STAP 3: Voeg zoekwoorden toe voor een betere vindbaarheid

 • Klik op 'Zoekwoord toevoegen' om de zoekwoorden in te vullen waarmee u gevonden wilt worden.Voor een kapper is dit bijvoorbeeld 'kapper', 'knippen' of 'kapsalon'. Hoeveel zoekwoorden u kunt toevoegen is afhankelijk van uw advertentiepakket. Zoektermen met meerdere woorden worden als losse zoekwoorden gerekend.

Tip: Denk bij de keuze voor een zoekwoord zo veel mogelijk vanuit de bezoeker. Op onze websites en op de Telefoonboek App is iemand specifiek op zoek naar een persoon, bedrijf of dienst. Er zal bijvoorbeeld sneller gezocht worden naar 'loodgieter' of 'loodgietersbedrijf' dan naar 'leiding omleggen' of 'verstopping verhelpen'. Probeer uw zoekwoorden daarom eenvoudig en duidelijk te houden. Wilt u meer zoekwoorden gebruiken dan in uw advertentiepakket mogelijk is? Dan is het altijd mogelijk om uw pakket te upgraden. Wanneer u het lastig vindt om de juiste zoekwoorden kunt kiezen, kunt u hier hulp vinden om geschikte zoekwoorden voor uw doelgroep te vinden.

STAP 4: Kies de regio waarin u (potentiële) klanten wil bereiken

 • In het veld 'Plaatsen' vult u de plaatsnamen in waarin u graag klanten wilt aantrekken. Kiest u bijvoorbeeld voor 'Wijchen' en 'Nijmegen', en voor de zoekwoorden 'kapper' en 'kapsalon', dan verschijnt uw advertentie wanneer een bezoeker van Telefoonboek.nl of 'kapper' in 'Nijmegen' intypt als zoekopdracht.
 • Klik op 'Plaats toevoegen' om naast uw standaard ingevulde vestigingsplaats nog extra plaatsnamen toe te voegen.

Bij het toevoegen van plaatsen verschijnt er een kaart van Nederland. Klik op 'Toevoegen' om een plaats bij 'Geselecteerde plaatsen' te zetten. Bedient u een groter gebied rondom uw vestigingsplaats? Plaats dan het schuifpaneel bij 'Straal' verder naar rechts om de straat van de cirkel te vergroten. U kunt de cirkel op de kaart verplaatsen naar een ander gebied in Nederland door de cirkel vanaf de witte stip naar een andere plek op de kaart te slepen. De opgesomde plaatsen rechts van de kaart worden dan automatisch aangepast. De plaats met het grootste inwonersaantal en dus het grootste bereik, komt bovenaan te staan. Tip: Heeft u maar een beperkt aantal plaatsen waarin u kunt adverteren? Kies dan voor de grootste plaats in uw afzetgebied, zodat u een groot bereik heeft. Kies voor plaatsen waar het gezien klanten kunt trekken.

STAP 5: Check, dubbelcheck en klaar!

Is uw advertentie compleet? Check dan nog even of uw contactgegevens volledig zijn ingevuld. Hoe meer informatie uw bedrijfsprofiel bevat, hoe groter de kans dat iemand contact met u opneemt. Het schrijven van een aantrekkelijke bedrijfsomschrijving en het toevoegen van uw website, e-mailadres, foto's, video's en bedrijfslogo is dan ook zeker aan te raden! Heeft u alles gecheckt? Klik op 'Opslaan' om uw wijzigingen op te slaan. Uw advertentie zal binnen 24 uur online staan! Heeft u nog vragen, opmerkingen of wilt u graag advies over het plaatsen van een advertentie? U kunt de klantenservice van Places.nl elke dag bereiken via 024-3555299. Wij helpen u graag op te vallen!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!