Places logo
Menu

Optimaal kleurgebruik op uw website met Adobe Kuler

Optimaal kleurgebruik op uw website met Adobe Kuler

Als u als ondernemer al een website heeft, weet u ongetwijfeld wat voor werk het kost om de website helemaal naar uw wens te laten bouwen. Maar hoe zorgt u ervoor dat de kleuren op uw website exact overeenkomen met de kleuren van uw huisstijl? Hiervoor biedt Adobe Kuler de oplossing. Places.nl bespreekt in deze blog de verschillende opties van het programma en het effect dat u met het juiste kleurgebruik kunt bereiken.

Wat is Adobe Kuler?

Met behulp van Adobe Kuler kunt u gemakkelijk de kleuren voor uw website bepalen op basis van uw huisstijl of afbeelding. Na een analyse geeft het kleurenwiel alle mogelijke kleurverhoudingen. Het is ook mogelijk om een analyse uit te voeren op basis van de kleurverhoudingen van een afbeelding. Met een account van Adobe Kuler slaat u kleuranalyses gemakkelijk op, om deze later nog eens te kunnen gebruiken. Het is daarnaast ook mogelijk om met behulp van de Air Applicatie een preview te zien van uw website, zodat u zeker weet dat de kleuren bij elkaar aansluiten.

Waarom is goed kleurgebruik van belang?

Het is van belang om kleuren te gebruiken die bij uw onderneming passen. Vooral omdat mede het kleurgebruik op een website bepalend is voor de indruk die een bezoeker van uw onderneming krijgt. En een eerste indruk is immers bepalend. Na een weloverwogen keuze voor een aantal basiskleuren kunt u het kleurgebruik uitbouwen. Om er één geheel van te maken kunt u dus gebruik maken van het programma Adobe Kuler. Hiermee bent u verzekerd van een afgestemd kleurgebruik, wat automatisch zorgt voor een overzichtelijke website. Het is verleidelijk om kleuren te kiezen op basis van uw gevoel of eigen associaties. Dit is echter niet het beste uitgangspunt: het is beter om vanuit de kernwaarden van de onderneming en het logo met kleuren aan de slag te gaan.

Algemene kleurassociaties

Een aantal (veel gebruikte) kleuren roept bij vrijwel iedereen een bepaalde associatie op. Zo staat rood voor veel mensen voor opwinding en warmte, en trekt deze kleur snel de aandacht. Blauw staat juist voor betrouwbaarheid, oprechtheid en effectiviteit. In tegenstelling tot rood, stimuleert blauw het gebruik van het gezonde verstand. Bijkomend voordeel: blauw is wereldwijd de favoriete kleur. Groen tenslotte wordt geassocieerd met balans, milieuvriendelijkheid en vrede. Hierdoor roept deze kleur positiviteit op.

Complementaire kleuren

Heeft u geen huisstijl? Dat hoeft geen probleem te zijn. Met Adobe Kuler ziet u in een oogopslag welke kleurencombinaties goed bij elkaar passen. Versleep een van de vijf cirkels en u ziet direct welke vijf kleuren goed bij elkaar passen. Heeft u nog geen huisstijl, dan maakt u met deze kleurencombinaties dus gemakkelijk een nieuwe stijl aan.

Maak een website aan via Places

Wist u dat u op Places.nl zelf een website voor uw onderneming kunt ontwikkelen? Ook op deze website kiest u gemakkelijk uw eigen kleurencombinatie. Zo past u bijvoorbeeld de knoppen en uw contactgegevens aan in een kleur naar keuze. Door een uitgebreid kleurenpalet bent u zeker van een goede aansluiting bij uw huisstijl en betere vindbaarheid voor klanten. Meer informatie? Bel dan met onze klantenservice op het nummer 024-3555299. Wij helpen u graag uzelf kleurrijk online te presenteren!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!