Places logo
Menu

Optimaal adverteren op Telefoonboek.nl en Openingstijden.com

Optimaal adverteren op Telefoonboek.nl en Openingstijden.com

Places.nl biedt u als ondernemer de mogelijkheid om op te vallen tussen uw concurrenten. Uw advertentie verschijnt dan op Telefoonboek.nl en Openingstijden.com boven de standaard zoekresultaten. Ook wordt uw bedrijf zowel binnen alsbuiten uw bedrijfsnaamen vestigingsplaats gevonden. Weten hoe u online beter vindbaar wordt en meer klanten trekt? Lees dan gauw verder!

De uitgebreide bedrijfsvermelding

Naast de basis bedrijfsvermelding met bedrijfsomschrijving, openingstijden, parkeergelegenheid, betalingsmogelijkheden en social media, biedt Places.nl met de uitgebreide bedrijfsvermelding de mogelijkheid om extraop te vallen tussen concurrenten.Met deze bedrijfsvermelding staat uw bedrijf met behulp van zoekwoorden en plaatsenboven de standaard zoekresultaten. Voorbeeld: zoekt iemand op 'Taxi'in 'Amsterdam', dan worden in de standaard zoekresultaten alle taxibedrijven in Amsterdam getoond. Is uw bedrijfnet buiten Amsterdam gevestigd of is er een groot aantal taxibedrijven in uw plaats gevestigd? Dan verschijnt u mogelijk laag in de zoekresultaten, waardoor u wellicht klanten mist. Een uitgebreide bedrijfsvermeldingop Places.nl maakt het mogelijk om met uw bedrijf bovenaan de zoekresultaten te staan. Uw advertentie bevat dan uw volledige contactgegevens met e-mailadres en meerdere telefoonnummers, een link naar uw website, foto's, video's en bedrijfslogo. Afhankelijk van het door u gekozen advertentiepakket is het daarnaast mogelijk om een door ons gemaakte videopresentatie weer te geven en kortingsacties op Beste.nl te plaatsen.

adverteren1

Kies het advertentiepakket dat bij u past

Op Places.nl kiest u zelf uw advertentie. Al voor € 99 per jaar kunt u een advertentie instellen waarmee uw bedrijf met twee zoekwoorden en twee plaatsnamen wordt gevonden. Ook kunt u kiezen voor een advertentie met maar liefst acht zoekwoorden en acht plaatsnamen. Zo bereikt u een nagenoeg volledige dekking in uw regio. Welk advertentiepakket u kiest, hangt af van uw wensen en ambities. Bedient u slechts één of enkele plaatsen (bijvoorbeeld als kapper, bakker of schoonheidsspecialist), dan is het pakket Places Basis vaak al voldoende. Bent u in een groter gebied actief, heeft u veel concurrentie of wilt u gevonden worden met een groot aantal zoekwoorden (bijvoorbeeld als taxibedrijf, bouwbedrijf of webshop),dan kunt u beter kiezen voor het pakket Places Plus of Places Pro. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Bekijk dan onze advertentiepakketten, of log in op uw bedrijfsaccount op Places.nl en kies voor 'pakket upgraden'. Heeft u nog geen gratis bedrijfsvermelding die zichtbaar is op Telefoonboek.nl en Openingstijden.com? Maak deze dan eenvoudig en snel aan op Places.nl. Lees onze tips voor een goede bedrijfsvermelding. adverteren2

Maak uw advertentie aan op Places.nl

Voor het aanmaken van een advertentie logt u in op uw bedrijfsaccount op Places.nl, en klikt u op het tabblad "Advertenties".

1. Advertentietekst

Vul bij 'Tekst advertentie' één of twee korte regels in voor uw advertentietekst. Vertel bijvoorbeeld waarom bezoekers voor uw bedrijf moet kiezen. Voorbeeld:'Professionele glaszetter, ook voor glas in lood. 24-uur service.' of'De beste kinderkapper in Utrecht! Ook zonder afspraak.' Rechts van de advertentietekst ziet u in het scherm direct hoe uw advertentietekst eruit komt te zien voor bezoekers.

2. Zoekwoorden

Klik op 'Zoekwoord toevoegen' om de zoekwoorden in te vullen waarmee u gevonden wilt worden.Voor een kapper is dit bijvoorbeeld 'kapper', 'knippen' of 'kapsalon'. Hoeveel zoekwoorden u kunt toevoegen is afhankelijk van uw advertentiepakket. Zoektermen met meerdere woorden worden als losse zoekwoorden gerekend.

Tip: denk bij de keuze voor een zoekwoord zo veel mogelijk vanuit de bezoeker. Op onze websites (Telefoonboek.nl en Openingstijden.com) en op de Telefoonboek App is iemand specifiek op zoek naar een persoon, bedrijf of dienst. Diegene zal daarom sneller zoeken naar 'loodgieter' of 'loodgietersbedrijf' dan naar 'leiding omleggen' of 'verstopping verhelpen'. Ook zoekt iemand sneller naar 'taxi' dan naar 'personenvervoer'. Houd uw zoekwoorden dus simpel en duidelijk.

Wanneer u meer zoekwoorden toevoegt dan in uw advertentiepakket mogelijk is, ontvangt u hier automatisch een melding van. Kies dan voor minder woorden of upgrade uw pakket. Bent u benieuwd naar de zoekopdrachten van uw doelgroep? Lees meer over hoe uw doelgroep op Google zoekt en wat u zelf kunt doen aan een betere online vindbaarheid. adverteren3

3. Plaatsen

In het veld 'Plaatsen' vult u de plaatsnamen in waarin u gevonden wilt worden. Kiest u bijvoorbeeld voor 'Amsterdam' en 'Nijmegen', en voor de zoekwoorden 'kapper' en 'kapsalon', dan verschijnt uw advertentie wanneer een bezoeker 'kapper' in 'Amsterdam' intypt als zoekopdracht.

Tip: kies alleen plaatsen waarin u daadwerkelijk klanten wilt trekken. Een bezoeker uit Maastricht zal niet zo snel naar Groningen rijden om zijn haren te laten knippen. En als loodgieter in Eindhoven is het voor u wellicht niet rendabel om voor een kleine klus naar Amsterdam te rijden.

Uw vestigingsplaats staat standaard ingevuld. Klik op 'Plaats toevoegen' om meer plaatsen in te vullen. Er verschijnt dan een kaart van Nederland. De cirkel op de kaart weergeeft plaatsen die tot 10 kilometer buiten uw vestigingsplaats liggen, deze worden rechts van de kaart opgesomd. De plaats met het grootste inwonersaantal, en dus het grootste bereik, staat bovenaan. Klik op 'Toevoegen' om de plaats bij 'Geselecteerde plaatsen' te zetten. Bedient u een groter gebied rondom uw vestigingsplaats? Plaats dan het schuifpaneel bij 'Straal' verder naar rechts. De cirkel op de kaart wordt dan vergroot op basis van de ingestelde straal. U kunt de cirkel op de kaart ook verplaatsen naar een ander gebied in Nederland. Hiervoor sleept u de cirkel vanaf de witte stip in het midden van de cirkel naar een andere plek. De opgesomde plaatsen rechts van de kaart worden dan automatisch aangepast.

Tip: heeft u maar een beperkt aantal plaatsen waarin u kunt adverteren? Kies dan voor de grootste plaats in uw afzetgebied. Zo heeft u het grootste bereik. Kies wel altijd voor plaatsen waarin u realistisch gezien klanten kunt trekken.

Klik op 'Opslaan' om uw wijzigingen op te slaan. Uw advertentie is vervolgens binnen 24 uur actief.

Tot slot: van advertentie tot actie

Is uw advertentie compleet? Zorg ook dat uw contactgegevens volledig zijn ingevuld. Hoe meer informatie uw bedrijfsprofiel bevat, hoe groter de kans dat iemand contact met u opneemt. Schrijf dus een aantrekkelijke bedrijfsomschrijving, en voeg uw website, e-mailadres, foto's, video's en bedrijfslogo toe. Hulp nodig? Places.nl helpt u graag verder. Bel gerust naar 024-3555 299.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!