Places logo
Menu

Opticien nodig? Steeds meer opticiens online te vinden

Opticien nodig? Steeds meer opticiens online te vinden

Het is hartje winter en daarom de tijd van het jaar dat we vooral genieten van binnen zitten. Winterse gezelligheid, warme chocolademelk of wijn, tv aan of een goed boek lezen naast de kachel. Merk je tijdens het tv kijken of lezen dat je wazig ziet en last hebt van vermoeide ogen? Dan is het aan te raden om een bezoek te brengen aan de opticien voor een vrijblijvende oogmeting. Tijdens een oogmeting controleert de opticien de gezondheid van jouw ogen. Voor een oogmeting kun je tegenwoordig bij veel opticiens eenvoudig een afspraak online maken. Dit blijkt uit de gegevens van Telefoonboek.nl.

Ruim 60% heeft een website

Van de 2759 geregistreerde websites bij Telefoonboek.nl blijken er 1684 goed te werken. Dat betekent dat ruim 60% van de opticiens een goed werkende website heeft waar je gemakkelijk online informatie kunt vinden of een afspraak kunt maken. Het is een positieve ontwikkeling dat veel opticiens tegenwoordig een website hebben. Steeds meer opticiens hebben in de gaten dat het loont om actief te zijn op internet. Vroeger had een opticien vaak mond-tot-mond reclame van tevreden klanten. Dat is tegenwoordig nog steeds zo, maar een website kan een opticien nog beter profileren en wellicht meer klanten opleveren. Het biedt bijvoorbeeld potentiële klanten de kans om opticiens online te vinden en te vergelijken. Klanten willen namelijk graag weten welke service opticiens bieden tijdens een afspraak, welke monturen er aanwezig zijn en of er een gediplomeerde opticien de oogmeting uitvoert.

Beveiliging laat te wensen over

Er is echter nog veel te verbeteren op het vlak van beveiligde websites. Van de 2759 onderzochte websites in de categorie 'Opticien' bezitten slechts 1080 websites over een SSL-certificaat. Dat betekent dat er 1679 websites niet beveiligd zijn door middel van een https, dat is ruim 60%. Een http is het standaardprotocol van een website; zo begint een URL vaak met 'https://:', de extra 's' staat voor 'secured'. SSL-certificaten zijn tegenwoordig van essentieel belang. Aan de ene kant omdat er steeds meer hackers actief zijn die veel schade kunnen toebrengen aan je website, aan de andere kant omdat de online handel (e-commerce) explosief groeit en de belangen van gebruikers beschermd moeten worden. Bovendien krijg je door een SSL-certificaat een positieve ranking in Google en het is goed voor je klantvertrouwen. Vooral als klanten voor het maken van een afspraak persoonlijke gegevens in moeten vullen is het van groot belang dat opticiens een beveiligde verbinding hebben. Dit laat namelijk zien dat je de gegevens van de klant online serieus neemt.

Responsive webdesign

Ook zijn de websites getest op responsiveness. Responsiveness houdt in dat de website meebeweegt met het apparaat waarop deze getoond wordt. Zo is je website dus altijd goed leesbaar en bruikbaar ongeacht het apparaat waarmee de website wordt bezocht. Het blijkt dat opticiens nog veel kunnen verbeteren op dit vlak. Minder dan 5% van de opticiens heeft een responsive webdesign. Hier valt dus ook nog veel te winnen voor opticiens! Het is belangrijk om je te realiseren dat je niet meer zonder kan. Een responsive website is positief voor je ranking in Google en realiseert meer klanten. Het is namelijk zo dat 90% van de smartphone gebruikers in Nederland hun smartphone gebruikt om te internetten. Ga als opticien mee in deze trend en zorg dat je via de smartphone ook online vindbaar bent.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!