Places logo
Menu

Opstarten na de zomervakantie

Opstarten na de zomervakantie

Na een aantal herfstachtige dagen, scheen de zon afgelopen week weer volop. Nu de vakanties ten einde lopen, is het einde van de zomerse dagen van helemaal niets moeten, BBQ's en strandbezoeken in zicht. Met die warme temperaturen daalt al snel de concentratie én motivatie. Ook kan het na de vakantie lastig zijn om het ritme weer op te pakken. Vandaag leest u hoe u na de zomer binnen no time weer klaar bent om aan het werk te gaan.

Warme dagen doorkomen

Allereerst wat tips hoe u ondanks hoge temperaturen, toch productief kunt blijven. Begin de dag goed en ga direct uit bed als de wekker gaat. Dat zorgt er namelijk voor dat u de gehele dag een stuk energieker bent. Houd de kamer koel, drink de hele dag water en vermijd koffie, om hoofdpijn door dehydratie te voorkomen. U komt het snelst weer in een ritme, door elke dag (ook in het weekend) op een vaste tijd naar bed te gaan en op te staan. Mijd daarnaast elektronica in het halfuur voordat u gaat slapen, omdat dit onnatuurlijke licht uw ritme kan verstoren.

Plannen

Om stress te voorkomen, maakt u de avond voor een nieuwe werkdag een lijstje met taken voor die dag. Doe dat op een vaste tijd en spendeer de rest van de avond niet aan werk, maar aan ontspanning. Om tijd te besparen, kunt u klanten of bedrijven het beste 's ochtends bellen of mailen. Op hete dagen is er namelijk kans dat een werknemer een middag vrij heeft. Werk de zwaarste taken 's ochtends weg, omdat u op hete dagen 's middags vaak minder energie heeft.

Motiveren

De meeste energie krijgt u door voor (of na) het werk te gaan sporten. Vervolgens werkt het op warme dagen het beste om veel werk te doen, in korte periode. Sluit stressfactoren zoals mail en telefoon daarvoor even af. Door in opperste concentratie uw to-do lijst af te werken, houdt u veel tijd over in de middag. Als u zich niet zo lang kunt concentreren, helpt het ook om tussen het werken door een korte wandeling te maken.

Goed van start

Bent u klaar om weer te gaan beginnen? Maak een goede start met een advertentie op Telefoonboek.nl en Openingstijden.com. Daarmee bereikt u 6,6 miljoen potentiële klanten! Kijk hier voor meer informatie. Kan uw website wel wat vernieuwing gebruiken? Met de kennis van het team van Places maakt u een zakelijke website met een goede layout én content. Meer informatie vindt u hier of bel vrijblijvend met 024 – 3555299.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!