Places logo
Menu

Online vertrouwen bereiken: hoe komt u als ondernemer betrouwbaar over op internet?

Online vertrouwen bereiken: hoe komt u als ondernemer betrouwbaar over op internet?

'Online' lijkt bijna hét woord van deze tijd. Consumenten kiezen steeds vaker voor het plaatsen van online bestellingen en vrijwel alles wordt gezocht via internet. Maar hoe overtuigt u uw klanten ervan dat u een betrouwbare partij bent? Er is immers geen direct persoonlijk contact mogelijk. Daarom staan in deze blog een aantal tips om u op weg te helpen om online het vertrouwen van uw klant te vinden.

Social media

Door de opkomst van social media is het voor consumenten makkelijker geworden om hun tevredenheid - óf ongenoegen - kenbaar te maken aan grote groepen. Dit kan er in één klap voor zorgen dat de reputatie van uw bedrijf gemaakt of gekraakt wordt. Zorg er als ondernemer dus voor dat u zichtbaar bent op social media zoals Facebook en Twitter, zodat u waar nodig snel kunt reageren. Uiteraard is het van belang om duidelijk en vooral eerlijk te communiceren. Daardoor weten klanten waar ze aan toe zijn. Zo schept u geen valse verwachtingen en dat voorkomt uiteindelijk teleurstelling achteraf. Een ander voordeel van social media is dat de meeste gesprekken zichtbaar zijn voor andere social mediagebruikers. Als zij zien dat u een gesprek professioneel afhandelt, draagt dit vanzelfsprekend bij aan uw betrouwbaarheid en reputatie.

Uw eigen website

Door klanten op uw eigen website een positieve ervaring te laten beleven, wordt de kans groter dat een klant terugkeert. Zorg daarom voor actuele en foutloze content en een vriendelijke toon. Wat ook bijdraagt aan uw betrouwbaarheid is het gebruik van User Generated Content. Hierbij kunt u denken aan klantbeoordelingen, foto's en video's en een live feed van uw social mediaberichten. Op die manier zien potentiële klanten de ervaringen van hun voorgangers, en dit kan overtuigend zijn of zij gebruik willen maken van uw diensten. Tenslotte kan ook het uiterlijk van uw website doorslaggevend zijn. Kies voor een helder ontwerp wat aansluit bij uw huisstijl en zorg ervoor dat het voor de klant duidelijk is wat hij op uw website kan vinden.

'Over ons'

Klanten willen graag weten wie er achter een onderneming schuilgaat. Veel van hen vinden het dan ook interessant om wat te lezen over een mogelijke bedrijfshistorie. Dit geeft een gezicht aan een bedrijf en helpt bij het creëren van een vertrouwensband. U kunt hier ook uw contactgegevens onderbrengen. Op die manier overtuigt u bezoekers ervan dat u een echt bedrijf bent met echte medewerkers waarmee de klant persoonlijk contact met u op kan nemen. Wat ook bijdraagt aan het winnen van het vertrouwen van uw klanten is het tonen van keurmerken en betaalopties. Dit zorgt ervoor dat de klant weet dat uw onderneming geverifieerd is door verschillende instanties.

Laat uw betrouwbaarheid zien op Places.nl!

Het is voor u als ondernemer mogelijk met een uitgebreide vermelding te adverteren op Places.nl. Er verschijnt dan een kleine advertentie van u boven de normale zoekresultaten. U kunt hier ook uw eventuele keurmerken aan toevoegen. Wilt u meer informatie over onze advertentiepakketten? Bekijk dan deze pagina, of neem contact op met onze klantenservice via 024-3555299. Wij helpen u graag uw woord te verspreiden!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!