Places logo
Menu

Online op zoek naar een pedicure? Let op de veiligheid van websites

Online op zoek naar een pedicure? Let op de veiligheid van websites

Onze voeten, we vergeten ze nog wel eens. Nu de zomer weer is aangebroken laten we onze voeten graag weer zien. Een pedicure geeft uw voeten wat extra zorg en houdt ze gezond. Gelukkig kunt u in bijna elke stad of dorp terecht voor een behandeling. Hier kunt u terecht voor bijvoorbeeld:

 • Medisch Pedicure
 • Nagelreparatie & Prothese
 • Diabetische voet
 • Oncologische voet
 • Voetreflexologie
 • Cosmetische voetverzorging
 • Voetmassage
 • Manicure

Online afspraken maken

Anno nu verkiezen we steeds vaker het internet om te zoeken naar aanbieders en online afspraken te maken. Via websites als Pedicure Nederland of Pedicure.nl kunt u eenvoudig online zoeken naar een aanbieder bij u in de buurt. Hiermee groeit natuurlijk het belang van een veilige en gebruiksvriendelijke website. Places Nieuws zocht uit hoe het is gesteld met de website van Pedicure-aanbieders.

SSL-certificaat

Op online bedrijvengids Telefoonboek.nl staan in totaal 612 werkende websites geregistreerd.
Places Nieuws keek naar de mate van gegevensversleuteling op deze websites. Gegevens zijn versleuteld wanneer websites beschikken over een SSL-certificaat. SSL staat voor Secure Sockets Layer en creëert een versleutelde verbinding tussen websitebezoekers en de server waar de website is ondergebracht. Hiermee is informatie die verstuurd wordt naar de website of wordt verzonden vanaf de website beveiligd tegen internetcriminelen. Het SSL-certificaat is daarom een absolute must voor elke commerciële website. U herkent een SSL-certificaat aan het (groene) slotje in de adresbalk en aan de 's' van https in de URL.

Zijn de websites goed beveiligd?

Van de 612 werkende websites blijken er 142 te beschikken over een SSL-certificaat. Dit is echter slechts 23%. De ruime meerderheid van de websites (77%) beschikt hier echter niet over. Op deze websites bent u dus niet zeker van een veilige verwerking van uw persoonsgegevens en zal het maken van een online afspraak niet zonder risico zijn.

Hoe zit het met de gebruiksvriendelijkheid?

Een ander belangrijk element van een moderne website, is dat deze responsive is. Oftewel, gebruiksvriendelijk. Een website is responsive wanneer het zich aanpast aan het scherm waarmee potentiële klanten uw website bezoeken. Zo zijn websites gebruiksvriendelijk om bijvoorbeeld vanaf een smartphone of tablet te bezoeken.

In totaal zijn er 288 websites beoordeeld op gebruiksvriendelijkheid. Net als de veiligheid is de gebruiksvriendelijkheid van de websites relatief laag. Slechts 22% voldoet aan de eisen. 78% van de websites is dus niet goed te bezoeken vanaf een smartphone of tablet. Niet mobielvriendelijk dus. Dit heeft bijvoorbeeld gevolgen voor de vindbaarheid van de websites, maar het schrikt vooral websitebezoekers af.

Wat wordt pedicure-aanbieders aangeraden?

Een veilige en gebruiksvriendelijke website wordt steeds belangrijker. Bent u een pedicure-aanbieder? Check dan of uw website voldoet aan de eisen. Zo loopt u niet onnodig potentiële klanten mis en bent u bovendien online beter vindbaar via zoekmachines:

"Websitebezoekers worden gewaarschuwd wanneer zij een onbeveiligde website bezoeken en dat kan hen afschrikken. Daarnaast hecht Google steeds meer waarde aan online beveiliging van websites en ook het bezit van een SSL-certificaat heeft invloed op de ranking van zoekresultaten. Daarom is het van belang dat websites hier aan voldoen.", aldus J. Rutten, manager van Places Websites.

Een professionele website laten maken hoeft niet duur en complex te zijn. Places heeft al veel ondernemers geholpen met het maken van een website tegen een voordelig tarief. Wilt u graag een website laten maken voor uw bedrijf? Vraag informatie aan en ga direct aan de slag.

Ontdek Places Websites

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!