Places logo
Menu

Online neprecensent beboet met 17.000 euro

Online neprecensent beboet met 17.000 euro

De man beschreef het kinderdagverblijf onder valse namen die niet in het klantenregister voorkwamen op een negatieve manier. Hij noemde het bedrijf "hysterisch", beweerde dat huilende kinderen werden genegeerd en dat de opvang alleen maar bezig was met winst maken.

De teksten zijn inmiddels verwijderd - zij bleken gekopieerd te zijn van andere online recensies. De neprecensent is een bekende van de eigenaren van de kinderopvang en schijnt al een tijdje te kampen met psychische klachten.

Privacy

Google en Ziggo waren in eerste instantie niet bereid om persoonsgegevens van de man naar buiten te brengen. Het beleid van zowel Google als van internetproviders is om persoonlijke data te beschermen om de privacy te bewaken, ook wanneer de overheid hier om vraagt. Gerechtelijke procedures tegen de partijen hebben er toch voor gezorgd dat de identiteit van de man is vastgesteld.

De rechtbank van Amsterdam heeft besloten dat er materiële schade is aangericht van 2.702 euro, dit moet betaald worden door de man. Daarnaast moet hij 11.000 euro betalen voor de kosten die zijn gemaakt door Google om de persoonsgegevens te achterhalen.

Vertrouwen in recensies

Op het web is een immense hoeveelheid aan recensies te vinden voor alle bedrijven of organisaties die te vinden zijn op Google Maps. Telefoonboek.nl krijgt dagelijks nieuwe recensies binnen voor de bedrijven in haar databestand. Zo"n online recensie kan zeer handig zijn, maar de vraag is of de beoordelingen altijd even waarheidsgetrouw zijn. Het vertrouwen in online recensies wordt mogelijk echter een beetje opgekrikt dankzij het strenge beleid tegen neprecensies.

Voor de consument is het natuurlijk vervelend wanneer hij geen concrete beoordeling kan maken. Maar voor een bedrijf of een organisatie zijn neprecensies natuurlijk nog nadeliger: het kan potentiële klanten afstoten wat uiteraard een negatieve impact kan hebben op de winst.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!