Places logo
Menu

Online betalen: iDEAL voor consumenten ideaal

Online betalen: iDEAL voor consumenten ideaal

In 2015 bleek iDEAL opnieuw de meest gebruikte betaalwijze bij het doen van online aankopen. Sterker nog, het aandeel van iDEAL in online winkelen is opnieuw gestegen. Ditmaal van 54% naar 56%. Het gebruik van creditcards en PayPal is ook toegenomen. De traditionele betaalmethodes als een machtiging of acceptgiro worden minder gebruikt. Places.nl vertelt u meer over online betalen in deze blog.

Online betalen is toegenomen

Vorig jaar vonden er in totaal ruim 142 miljoen online aankopen plaats. Daarvan zijn er 80 miljoen afgerekend met iDEAL: Een toename van 22% in vergelijking met 2014. De meeste aankopen worden nog steeds gedaan middels de 'vaste' computer of de laptop, maar ook het aantal aankopen via smartphones en tablets groeit flink. In Nederland werden er vorig jaar 8,9 miljoen aankopen via de smartphone gedaan, in 2014 waren dit er nog maar 5,8 miljoen. Het bedrag dat wordt uitgegeven via de smartphone ligt dan wel weer lager, namelijk op gemiddeld €54. Met de tablet is dat al €96 en met de computer of laptop wordt het meeste uitgegeven, namelijk €126.

Elektronisch betalen ook sterk gegroeid

Niet alleen het aantal online betalingen is in 2015 sterk gegroeid. Dat geldt ook voor het aantal elektronische betalingen, waar bijvoorbeeld betalen met pin onder valt. In totaal werd er in 2015 ruim 3,225 miljard keer met de pinpas betaald. Met name het aantal gepinde bedragen tussen de €0 en €10 nam flink toe, namelijk met 1,3 miljard betalingen. Contactloos betalen draagt daar aan bij. In 2015 werden bijna 135 miljoen aankopen contactloos gepind. Ook is het aantal pinstoringen afgenomen van dertien in 2011 naar één in 2015.

iDEAL app

Begin april is een officiële iDEAL app in de appwinkel van Android verschenen. Met deze app is het mogelijk om aan de deur met iDEAL te betalen. Denk bijvoorbeeld aan het afrekenen bij de pizzabezorger, maar ook bij de markt of aan collectanten. Alle grote banken van Nederland ondersteunen de app, dus dat biedt eindeloze mogelijkheden voor u als ondernemer!

Inspelen op deze ontwikkelingen

Als ondernemer wilt u inspelen op de meest recente ontwikkelingen. Zorg bijvoorbeeld dat uw onderneming aangesloten is bij de iDEAL app en dat de consument bij u contactloos kan betalen. Voordat de consument bij u komt afrekenen, moet u wel eerst gevonden worden. Places brengt consument en ondernemer dichter bij elkaar. Zo bieden wij u onder meer adverteermogelijkheden en de mogelijkheid om een website te laten maken.

Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 024-8200617. Het Places team staat voor u klaar!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!