Onderzoek: maar één op de vijf ondernemers gebruikt Google Maps op bedrijfswebsiteOnderzoek: maar één op de vijf ondernemers gebruikt Google Maps op bedrijfswebsi

In deze digitale tijd gebruikt bijna niemand meer fysieke kaarten. De weg naar uw onderneming hoeft u niet meer tekstueel uit te leggen, maar kunt u visueel weergeven met behulp van Google Maps. U integreert dan het kaartje van Google Maps op uw contactpagina en geeft met een pin aan waar uw bedrijf is gevestigd. Heel gemakkelijk, maar wordt dit dan ook vaak gebruikt door ondernemers?

Onderzoek

Telefoonboek.nl onderzocht 515.190 websites uit haar database. Er werd gekeken of een van de pagina"s van deze websites een Google Maps tool bevatte. Dit was bij 19,9 procent van de websites het geval. Dit is erg weinig en betekent dat 89,1 procent van de ondernemers geen gebruik maakt van deze handige tool.

Gemiste kans

Ronny Oonk, manager van Places websites geeft aan dat dit een gemiste kans is. "Google Maps integratie op een website geeft een professionele indruk en biedt klanten een eenvoudig inzicht in de locatie van een bedrijf, gek dus dat zo weinig ondernemers er gebruik van maken." De oorzaak van dit kleine aantal gebruikers is niet direct te achterhalen. De tool is namelijk gratis en heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Wanneer een ondernemer meerdere vestigingen heeft, kan zelfs een zoekfunctie worden toegevoegd om te zoeken naar de dichtstbijzijnde locatie.

Foto: Pixabay


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek