Places logo
Menu

Ondanks drukte thuiszorg telefonisch goed bereikbaar

Ondanks drukte thuiszorg telefonisch goed bereikbaar

Tegenwoordig blijven steeds meer ouderen tot op hoge leeftijd thuis wonen. Alleen ernstig of psychisch zieken krijgen nog plek in een verpleeghuis toegewezen. Hierdoor is de thuiszorg erg belangrijk geworden. Maar juist binnen de thuiszorg is personeelstekort een structureel probleem, blijkt uit een artikel van De Gooi -en Eemlander. Hierdoor heeft de thuiszorg een enorm hoge werkdruk en is er weinig tijd voor de patiënten. Hoe scoort de thuiszorg ondanks deze drukte op telefonische bereikbaarheid? Telefoonboek.nl heeft het uitgezocht.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek staan 2.324 telefoonnummers geregistreerd in de categorie 'Thuiszorg'. Deze nummers worden in het bestand opgenomen als 'slecht bereikbaar' wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij 103 thuiszorgorganisaties het geval, hetgeen neerkomt op 4,4% van de gevallen. Dat betekent dat 95,6% van de telefoonnummers weinig tot geen vermeldingen van telefonische onbereikbaarheid krijgen.

Provincie

Wanneer er gekeken wordt naar de bereikbaarheid van de thuiszorg per provincie valt op dat Noord-Holland het hoogste percentage slecht bereikbare thuiszorgorganisaties heeft. Daar was 9,1% niet goed bereikbaar. Flevoland komt als beste uit het onderzoek. Daar had slechts 1,7% van de thuiszorgorganisaties drie of meer gemiste oproepen.

Goede cijfers

De bereikbaarheidscijfers van de thuiszorg zijn goed, zegt Dirk Lentjes, manager van Places Antwoordservice: "Ondanks de hoge werkdruk en het personeelstekort wordt er bij de thuiszorg niet slecht gescoord op telefonische bereikbaarheid. Dit is erg fijn. Ondanks de drukte vinden de medewerkers toch nog de tijd om de telefoon op te nemen."

Percentage slecht bereikbaar per provincie

Noord-Holland: 9,1%

Limburg: 8,7%

Groningen: 8,2%

Drenthe: 8,1%

Noord-Brabant: 7,8%

Friesland: 4,6%

Zuid-Holland: 4,1%

Gelderland: 3,9%

Utrecht: 3,5%

Overijssel: 3,4%

Zeeland: 2,3%

Flevoland: 1,7%

Ontdek Places Antwoordservice

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!