Places logo
Menu

Noord-Hollandse sportscholen telefonisch prima bereikbaar

Noord-Hollandse sportscholen telefonisch prima bereikbaar

Begin februari is een mooi meetmoment voor de vele sportscholen die ons land rijk is. Alle goede voornemens zijn dan wel of niet in de praktijk gebracht; de vraag rest dan nog hoeveel sporters het daadwerkelijk volhouden. Veel mensen kiezen er in januari voor om een abonnement bij de plaatselijke sportschool af te sluiten. Dan kan slechte telefonische bereikbaarheid een slechte zaak zijn voor zowel sporter als de sportschool: de klant kan informatie mislopen, de sportschool klandizie. Daarom onderzocht Telefoonboek.nl hoe het met de telefonische bereikbaarheid van sportscholen gesteld is.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek staan 3409 telefoonnummers geregistreerd in de categorie 'Sportschool', waarvan er 508 in de provincie Noord-Brabant gevestigd zijn. Deze nummers worden in het bestand opgenomen als 'slecht bereikbaar' wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was in 23 van de 518 sportscholen het geval. Dat betreft slechts 4,5% van de gevallen, wat betekent dat 95,5% van de onderzochte Noord-Brabantse sportscholen weinig tot geen klachten krijgen.

Actieve service

"Actieve bedrijven moeten er ook een actieve service op na houden" vindt Dirk Lentjes, manager van Places Antwoordservice. "Het is goed om te horen dat sportscholen de telefonische service zo serieus oppakken. Logisch ook: ze willen sporters graag binnen en bezig houden. Dan moet de service optimaal zijn."

Basic Fit

Onder de 23 sportscholen die wél meer dan drie klachten kregen vallen negen filialen van Basic Fit. De vestiging in Waalwijk spande de kroon: daar werd in het afgelopen jaar 75 keer niet opgenomen. Een filiaal in Oss kwam wat dat betreft op plaats twee met 31 mislukte belpogingen. De meeste slecht bereikbare sportscholen komen uit de grotere steden: zowel Eindhoven als Breda noteren vier gevallen waar meer dan drie keer niet werd opgenomen. Fit For Free en Health City komen er na Basic Fit het minst genadig vanaf: de franchises staan drie keer in deze lijst.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!