Places logo
Menu

Nieuwe visie voor Facebook: Focus op privacy

Nieuwe visie voor Facebook: Focus op privacy

Afgelopen jaren is Facebook al meerdere keren in het nieuws geweest. Dit kwam onder andere door het schandaal met databedrijf Cambridge Analytica en het doorspelen van data aan grote bedrijven zoals Netflix, Amazon en Google. Vorige week kondigde Facebook een nieuwe koers aan. Deze week verlaten twee topmannen van Facebook het bedrijf.

De nieuwe visie van Facebook

Een social media platform als Facebook is bedoeld om mensen te koppelen aan vrienden en groepen. Naast deze netwerkfunctie hebben mensen ook steeds meer interesse in privé communicatie. De groei naar privacy motiveerde Facebook dan ook om een nieuwe koers in te slaan. Facebook, dat een half jaar terug 365 miljoen actieve gebruikers had in Europa, wil een platform aanbieden dat veiligheid, beveiliging en privacy biedt. Hoe Facebook dit wil doen? Door middel van versleuteling. Op WhatsApp worden berichten al versleuteld. Facebook wil dit nu ook gaan doen bij chatdiensten op Facebook en Instagram. Daarnaast geeft CEO Zuckerberg ook aan dat de apps wellicht samengevoegd worden zodat communicatie tussen de verschillende platformen mogelijk wordt.

Topmannen verlaten Facebook

Na de bekendmaking van de nieuwe strategie van Facebook verlaten twee topmannen het bedrijf. Product directeur Chris Cox en CEO van WhatsApp, Chris Daniels moeten plaatsmaken voor nieuwe mensen die de nieuwe koers van Facebook zullen uitdragen. Het is belangrijk dat er leiders zijn die enthousiast worden van deze nieuwe visie van Facebook. Mark Zuckerberg bedankt beide topmannen in elk geval voor het werk dat zij hebben geleverd.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!