Places logo
Menu

Mobiele website Telefoonboek biedt mogelijkheden voor ondernemers

Mobiele website Telefoonboek biedt mogelijkheden voor ondernemers

mobielewebsite-homeDe vernieuwde mobiele website van Telefoonboek.nl maakt het voor ondernemers mogelijk om uitgebreide bedrijfsinformatie toe te voegen aan hun bedrijf. Gebruikers van de mobiele website kunnen zo naast de standaard adresgegevens informatie opzoeken van onder andere openingstijden, parkeergelegenheid en betalingsmethoden. Deze extra informatie vergroot de kans dat iemand daadwerkelijk contact opneemt met het bedrijf.

Sterke groei mobiel gebruik in 2012

In 2012 werd 22 procent van de ruim 60 miljoen zoekopdrachten naar personen of bedrijven via Telefoonboek uitgevoerd vanaf een mobiel apparaat, een stijging van 175 procent ten opzichte van 2011. Bijna 65 procent van deze zoekopdrachten is gericht op een bedrijf. De mobiele website biedt nu voor die bedrijven de mogelijkheid zich beter te profileren.

Betere vindbaarheid met online bedrijfsvermelding

Op de website van Telefoonboek.nl is het al langer mogelijk voor ondernemers om zelf informatie toe te voegen. De website toont onder andere foto's, openingstijden en social media links. Deze mogelijkheden zijn nu ook toegevoegd aan de mobiele website. Doordat bezoekers op de mobiele website kunnen zoeken in hun huidige locatie, zien zij direct de dichtstbijzijnde bedrijven die voldoen aan hun zoekopdracht. Ook kunnen zij met behulp van Google Maps de snelste route vinden naar het bedrijf.

Mobiel gebruik zorgt van veranderende zoekopdrachten

De sterke groei van mobiel gebruik van Telefoonboek.nl zorgt voor een verschuiving in de zoekopdrachten. Naast de traditionele zoekopdrachten naar bijvoorbeeld loodgieters en advocaten, wordt er steeds vaker 'locatiegericht' gezocht. Joost Nijensteen van Telefoonboek: 'Telefoonboek wordt meer en meer gebruikt om ter plekke bedrijven in de buurt te zoeken. Bijvoorbeeld de route naar de dichtstbijzijnde bloemist, de openingstijden van de kaaswinkel op de hoek of een taxibedrijf in de buurt.' Het toevoegen van extra informatie aan een bedrijfsvermelding op Telefoonboek.nl is kosteloos.

'Steeds vaker gebruiken we de smartphone voor het zoeken van de dichtstbijzijnde bloemenwinkel, restaurant of fietsenmaker. De mobiele website van Telefoonboek toont je de meest relevante resultaten in je directe omgeving, en laat je zien hoe je er het snelste komt.'Joost Nijensteen, Business Manager
Over TelefoonboekMet 5 miljoen bezoekers per maand is Telefoonboek een van de grootste websites van Nederland met bedrijfsinformatie. Het netwerk van Telefoonboek bestaat uit Telefoonboek.nl, Openingstijden.com en diverse applicaties, en bevat gegevens van ruim 1,3 miljoen Nederlandse bedrijven. Ondernemers kunnen zelf hun bedrijfsgegevens aanpassen en aanvullen en hiermee hun lokale vindbaarheid vergroten. In de periode mei tot en met december 2012 hebben ruim 19.000 bedrijven hun gegevens ingevuld of aangepast. Telefoonboek is opgericht in 2004 en bestaat uit ongeveer 20 medewerkers.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!