Newsflash: 4 basisregels voor een goede nieuwsbriefNewsflash: 4 basisregels voor een goede nieuwsbrief

Stuurt uw onderneming regelmatig een nieuwsbrief naar (potentiële) klanten? Of wilt u er graag een gaan uitsturen? Dan is het van belang dat uw nieuwsbrief de lezers aanspreekt. Bij Places zochten wij voor u uit waar een nieuwsbrief aan moet voldoen om in de smaak te vallen. Hieruit bleken 4 basisregels:

1. Begin bij de titel

Ten eerste is het van belang dat de ontvanger van uw nieuwsbrief deze gaat openen. U kunt hiervoor zorgen door een pakkende onderwerpregel te schrijven. Benoem hierin de aanbieding of het product dat terugkomt in de nieuwsbrief waar uw lezer interesse in zou kunnen hebben.

2. De kern in de inhoud

Nadat de nieuwsbrief is geopend is het van belang dat deze daadwerkelijk interessant is voor de lezer en hem niet direct wegklikt. Zorg ervoor dat de informatie waardevol is voor de lezer. Interesse wordt gewekt wanneer de lezer iets kan leren of wanneer er een aanbieding in staat die interessant is voor de lezer. Om ervoor te zorgen dat de lezer uw nieuwsbrief niet direct wegklikt is het van belang dat de nieuwsbrief uw lezer tot actie aanroept. Dit doet u door bijvoorbeeld te linken naar uw website. Hiernaast is het belangrijk dat uw nieuwsbrief netjes is. Zorg ervoor dat uw nieuwsbrief geen taalfouten bevat, een afmeldoptie heeft en de contactinformatie van uw bedrijf bevat.

3. Gebruiksvriendelijk en overzichtelijk

Het is belangrijk dat uw website gebruiksvriendelijk is. Zorg ervoor dat uw mail niet te veel opslagruimte in beslag neemt. Zorg er ook voor dat uw nieuwsbrief overzichtelijk is en duidelijk is voorzien van kopjes, zodat de lezer makkelijk door uw nieuwsbrief kan scrollen. Voor meer tips om uw nieuwsbrief te optimaliseren bekijkt u de infographic van Frankwatching.

4. Linken naar een goede website

Linkt u in uw nieuwsbrief door naar uw bedrijfswebsite? Zorg er dan voor dat deze ook tip top in orde is. Places kan u hier bij helpen. Bij Places Websites helpen wij u graag met het maken van een professionele webstie. Voor meer informatie kan u ons vrijblijvend om advies vragen via 024-3555299.


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek