Places logo
Menu

Netwerken: een trend voor de komende jaren

Netwerken: een trend voor de komende jaren

Borrelen, netwerken, socializen, wie kent het niet? In contact zijn met anderen die dezelfde interesses, werkervaring, hobby's of kennis delen. Het netwerken speelt een steeds grotere rol in onze samenleving. Volgens sommigen zal het netwerken zelfs het nieuwe communicatiemiddel worden. Places.nl legt u in deze blog uit welke voordelen netwerken u als ondernemer biedt.

Wat is een netwerk?

Wat een netwerk precies inhoudt, is lastig te omvatten. Het is een groep mensen die zich verenigen rond een gemeenschappelijk doel of interesse. Wat dit doel is, of welke interesse dit is, kan van alles zijn. Over het algemeen is het "netwerken" het meest bekend in de zakenwereld. Partners, bedrijven en managers doen zaken met elkaar en kennen elkaar omdat ze in hetzelfde netwerk zitten. Mond-tot–mondreclame is hierin een belangrijk aspect.

Zoals u wellicht zelf ondervonden heeft, kan een netwerk wisselen in samenstelling. Zo is er ook een verschil tussen de mate van betrokkenheid en activiteit van de leden. Sommige leden zijn erg aanwezig en actief, anderen doen sporadisch zaken met anderen en laten zich amper zien. Meer informatie over een netwerk leest u via dit artikel.

De voordelen van netwerken voor een ondernemer

Een groot netwerk is in veel opzichten ook een groot voordeel. Ten eerste zijn de juiste mensen op de juiste plek te vinden. Met de belangrijke mensen in uw tak van de bedrijfsbranche kunt u kennis uitwisselen, diensten en wie weet zelfs medewerkers. Het vergroot zo ook uw carrièrekansen. Als de meest invloedrijke personen in uw netwerk uw naam kennen zullen ze sneller de samenwerking opzoeken en op de hoogte zijn van uw diensten.

Een netwerk zorgt ook voor het realiseren van innovatie, want samen sta je sterker. Door de interactie in een netwerk kunnen er gezamenlijke innovatieve ideeën en projecten ontwikkeld worden. Door uw netwerk te vergroten met anderen buiten de organisatie of branche kan er een vruchtbare samenwerking ontstaan tussen verschillende disciplines. Met de bezuinigingen van tegenwoordig is het zeker een groot voordeel om te netwerken, om zo samen een sterk front te vormen. Zeker als zzp-er kunt u uzelf zo op de kaart zetten in uw werksector.

Registreren bij Places.nl vergoot ook uw netwerk

Een website aanmaken op Places.nl vergroot tevens ook uw netwerk. Places biedt u de mogelijkheid een professionele, persoonlijke website te creëren waarop anderen uw pagina kunnen bezoeken, u berichten kunnen sturen en beoordelingen kunnen achterlaten. Meer informatie over een Places Website vindt u op Places.nl of bel met onze klantenservice op telefoonnummer 024-3555299.Wij helpen u graag uw netwerk te vergroten!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!