Places logo
Menu

Nederland zocht in juni naar Belastingdienst

Nederland zocht in juni naar Belastingdienst

Nu de zomer weer is begonnen hebben de meeste mensen wat meer vrije tijd en daarmee meer tijd om iets te ondernemen. Met meer dan 6,6, miljoen bezoekers per maand en ruim 1,6 miljoen bedrijfsvermeldingen brengen Telefoonboek.nl en Openingstijden.com bedrijf en consument samen. Telefoonboek.nl vroeg zich af of de zomerperiode invloed heeft op het online zoekgedrag en onderzocht daarom het zoekgedrag van Nederland in de maand juni.

Telefoonboek

De top drie van meest gezochte telefoonnummers via Telefoonboek.nl varieert enigszins voor desktop en mobiel. Zo zocht men afgelopen maand via desktop het meest naar de contactgegevens van de Belastingdienst (13.146). Via mobiel zocht men vorige maand voornamelijk naar de contactgegevens van DUO (8.917). De uitslagen van de eindexamens zijn een mogelijke verklaring voor het hoge aantal zoekopdrachten naar DUO. Het kan zijn dat veel jongeren vragen hebben, aangezien ze geslaagd zijn en gaan studeren. Daarnaast is het opvallend dat deze zoekopdracht alleen in de top tien van mobiele zoekopdrachten voorkomt en niet via desktop. Wederom kan dit te verklaren zijn door het toenemende online gedrag van jongeren via mobiel. Daarnaast zocht men via desktop veel naar contactgegevens van de NS Klantenservice (2.117) en de SVB (1.815). Via mobiel zocht Nederland verder naar de contactgegevens van de Belastingdienst (8.826) en van PostNL (4.121).

Openingstijden

Wanneer we kijken naar de meest gezochte openingstijden van de maand juni, is er een zoekopdracht die erg vaak voorkomt, namelijk: 'afvalbrengpunt'. Het lijkt er dan ook op dat Nederland in de maand juni binnen en buitenshuis veel heeft opgeruimd. Echter, via desktop zocht men vorige maand het vaakst naar de openingstijden van Action Amstelveen (357). Daarnaast werd er via desktop voornamelijk gezocht naar de openingstijden van het afvalbrengpunt in gemeente Alkmaar (348) en in de gemeente Soest (332). Via mobiel wordt de gehele top drie vervuld door zoekopdrachten naar afvalbrengpunten. Zo zocht men het vaakst naar het afvalbrengpunt in de gemeente Soest, maar ook in gemeente Alkmaar en gemeente Hilversum. Opvallend hierbij is dat er maar weinig zoekopdrachten via desktop werden uitgevoerd in tegenstelling tot de zoekopdrachten via mobiel.

Top tien meest gezochte telefoonnummers

Desktop Mobiel

 1. Belastingdienst DUO
 2. NS Klantenservice Belastingdienst
 3. SVB PostNL
 4. PostNL NS
 5. DUO SVB
 6. Booking.com ING Bank
 7. DigID Zilveren Kruis
 8. Essent Eneco
 9. Ziggo Ziggo
 10. Zilveren Kruis RDW

Top tien meest gezochte openingstijden

Desktop Mobiel

 1. Action Amstelveen Afvalbrengpunt Gemeente Soest
 2. Afvalbrengpunt Gemeente Alkmaar Afvalbrengpunt Gemeente Alkmaar
 3. Afvalbrengpunt Gemeente Soest Afvalbrengpunt Gemeente Hilversum
 4. Gemeente Dordrecht Western Union Amsterdam
 5. Western Union Amsterdam Action Amstelveen
 6. Belastingdienst Afvalbrengpunt Gemeente Rijssen
 7. Albert-Heijn Gemeente Dordrecht
 8. Gemeente Rotterdam Zwembad Charlois Rotterdam
 9. Gemeente Barneveld Primark Almere
 10. Lidl Afvalbrengpunt Gemeente Dordrech

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!