Places logo
Menu

Nationale week van Zorg en Welzijn: hoe zit het met uw thuiszorg website?

Nationale week van Zorg en Welzijn: hoe zit het met uw thuiszorg website?

Deze week is de Nationale week van Zorg en Welzijn. Honderden zorg- en welzijnsorganisaties openen hun deuren en laten zien wat werken in de zorg en welzijn is. Deze week laten zorg-en welzijnorganisaties o.a. zien waar hun specialiteiten liggen. Ook Places.nl doet graag mee aan dit iniatief en vond dit een mooi moment om de online vindbaarheid van de zorg in Nederland onder de loep te nemen. Een goede website en bijbehorende communicatie is eenvoudig te begrijpen en makkelijk te gebruiken. Zorg dat potentiële patiënten direct zien wat ze bij je kunnen krijgen en hoe ze dit kunnen doen. Zo loopt uw online zorgmarketing en uw thuiszorg werkzaamheden naadloos in elkaar over.

Particuliere thuiszorg

Werkt u in de thuiszorg? Dan is het belangrijk om online goed vindbaar te zijn. Het is namelijk zo dat maar liefst 98% van de Nederlanders zoekt via Google of andere zoekmachines om informatie te vinden. Het is dus belangrijk om vindbaar te zijn waar uw patiënten u zoeken. Een website is de eerst stap om beter online gevonden te worden. Uit de data van Telefoonboek.nl blijkt dat er 2.700 websites vallen onder de categorie 'thuiszorg'. Daarentegen blijkt dat slechts 44% van die websites goed werkt. Dat is zonde want hierdoor worden er patiënten misgelopen. Zodra potentiële patiënten op zoek gaan naar thuiszorg en u komt niet naar voren, dan zullen patiënten eerder gebruik maken van de diensten van uw concurrent.

Maak uw website responsive

Zoekmachines kijken onder andere naar hoe gebruiksvriendelijk uw website is. Een gebruiksvriendelijke website scoort beter en wordt hoger getoond in Google. Een van de elementen waarop de gebruiksvriendelijkheid van de website wordt bepaald, is hoe toegankelijk en geoptimaliseerd de website is voor mobiel gebruik. Dit noemen we een responsive webdesign. Uit de geregistreerde websites blijken er slechts 8% responsive te zijn. Hier valt dus nog een hoop te winnen binnen de thuiszorg. Bovendien gebruikt 90% van de Nederlanders hun smartphone om te internetten en informatie te zoeken. Ga als particuliere thuiszorger mee in deze trend en zorg dat u ook via de smartphone goed online vindbaar bent en een gebruiksvriendelijke website toont. .

Beveiliging laat te wensen over

Er is echter nog veel te verbeteren op het vlak van beveiligde websites. Van de 2.700 onderzochte websites in de categorie 'thuiszorg' bezitten slechts 343 websites over een beveiligde internetverbinding met SSL-certificaat. Dat betekent dat er 2.357 websites niet beveiligd zijn door middel van een https, dat is ruim 87%. Een http is het standaardprotocol van een website; zo begint een URL vaak met 'https://' en staat de extra 's' voor 'secured'. SSL-certificaten zijn tegenwoordig van essentieel belang. Aan de ene kant omdat er steeds meer hackers actief zijn die veel schade kunnen toebrengen aan je website, aan de andere kant omdat de online handel (e-commerce) explosief groeit en de belangen van gebruikers beschermd moeten worden. Bovendien krijg je door een SSL-certificaat een positieve ranking in Google en is het goed voor je klantvertrouwen. Vooral als patiënten voor het maken van een afspraak persoonlijke gegevens in moeten vullen is het van belang dat uw website een beveiligde verbinding heeft. Dit laat namelijk zien dat u de gegevens van de uw patiënten online serieus neemt. Patiënten oriënteren zich online en in toenemende mate wordt ook de aanmelding online gedaan. Hierbij spelen imago, gebruiksgemak en ervaring een cruciale rol.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!