Places logo
Menu

Nationale week zorg en welzijn: bereikbaarheid zorg

Nationale week zorg en welzijn: bereikbaarheid zorg

Van 13 tot en met 18 maart vindt de Nationale Week van Zorg en Welzijn plaats. In deze week openen zorginstellingen hun deuren om aan buitenstaanders te laten zien hoe het er aan toe gaat op de werkvloer. Ook Telefoonboek.nl draagt hier graag haar steentje aan bij. Aangezien we geen zorginstelling zijn doen we dat op een andere manier: wij bieden een kijkje in de telefonische bereikbaarheid van verschillende categorieën zorginstellingen

Huisartsen

Maar liefst 10.334 huisartsen staan bij Telefoonboek.nl geregistreerd. Op de website kunnen bezoekers een beoordeling geven aan het gezochte telefoonnummer. Hierbij is gekeken naar hoeveel gevallen meer dan drie keer geen gehoor gaven; hierbij was er ook geen mogelijkheid om een bericht achter te laten. Dit aantal komt uit op 149 huisartsenpraktijken. Slechts 1,4% van de telefoonnummers was dus meer dan drie keer niet bereikbaar. 98,6% van de huisartsen ondervindt weinig tot geen klachten.

Piekmomenten

Onder de huisartsenpraktijken die meer dan drie keer niet bereikbaar waren, passeerden slechts zeven praktijken de grens van tien gemiste oproepen. Huisartsen zijn over het algemeen dus uitstekend bereikbaar vindt ook Dirk Lentjes, manager van Places Antwoordservice. "Voor veel mensen klinken deze bereikbaarheidscijfers heel vanzelfsprekend, omdat bij huisartsen wordt verwacht dat je je verhaal kwijt moet kunnen. Echter vinden er veel piekmomenten plaats waar de assistentes hun handen aan vol hebben, bijvoorbeeld "s ochtends bij het maken van afspraken. Petje af dat er dan zo weinig klachten geregistreerd worden."

Psychologen

Bij de geestelijke gezondheidszorg waren de cijfers zelfs nog iets beter: bij de 3372 onderzochte praktijken van psychologen werd er slechts bij 1% van de gevallen (35 praktijken) meer dan drie keer niet opgenomen. 99% van de psychologen zijn dus uitstekend bereikbaar. Op de lijst van praktijken die meer dan drie keer niet bereikbaar waren, prijken verder ook geen enorme uitschieters. De "slechtst" bereikbare praktijk, een centrum voor hoogbegaafdheid in Noord-Holland, registreerde elf mislukte belpogingen. Noord-Brabant is overigens de provincie waarin de meeste praktijken gevestigd zijn met meer dan drie mislukte pogingen (negen van de 35). In de provincies Flevoland en Drenthe kwamen geen van deze gevallen voor.

Tandartsen

Ook tandartsen kunnen prima cijfers overleggen. Hier kreeg 94,9% van de gevallen weinig tot geen klachten over de telefonische bereikbaarheid. Van de 10.428 praktijken waren er slechts 534 meer dan drie keer niet bereikbaar. Ook vielen er weinig uitschieters te bekennen bij de 5,1% andere praktijken: slechts vijf praktijken kregen meer dan 20 klachten. Zeeuwse tandartsen zijn relatief gezien het slechtst bereikbaar. In Zeeland nam 11,4% van de tandartsen meer dan drie keer de telefoon niet op. In Utrecht is de bereikbaarheid het best, daar werd bij slechts 3,7% meer dan drie mislukte belpogingen geregistreerd.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!