Places logo
Menu

Wat de langere files betekenen voor ZZP'ers

Wat de langere files betekenen voor ZZP'ers

Wellicht heeft u het al gemerkt. Langere reistijden, vroeger vertrekken en toch later aankomen. Het aantal files en de filelengtes zijn in Nederland de afgelopen periode flink toegenomen. Dit blijkt ook uit cijfers van de ANWB.

Ondernemersvereniging EVO, Transport en Logistiek spreekt zelfs van een 'alarmerende fileschade'. Zij wijzen erop dat dit niet alleen leidt tot grote ergenis, maar ook tot een toenemende onbetrouwbaarheid van Nederlandse (transport)bedrijven.

Meer verkeer

Uiteraard zijn er allerlei verschillende oorzaken aan te wijzen. Algemene oorzaken zijn te weinig capaciteit en te veel auto's. Dit is de afgelopen paar jaar versterkt door het feit dat de economie weer aantrekt. Door de Kredietcrisis van 2008, die officieel eindigde in 2011, maar nog voelbaar was tot een aantal jaren later, nam het verkeer in eerste instantie af. Hierdoor verminderde ook de filedruk. De crisis is nu echter voorbij en dat zorgt ervoor dat de economie weer aantrekt, met meer wegverkeer als gevolg.

Gevolgen

Wanneer u frequent op de weg zit heeft u vermoedelijk zelf ook al gemerkt dat het drukker wordt. Dit kan als gevolg hebben dat u te laat op afspraken komt of dat producten verlaat worden geleverd. Dit heeft natuurlijk een nadelig effect op uw reputatie als ondernemer.

Oplossingen

Uiteraard kunt u zoveel mogelijk voorkomen dat u de weg op moet. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld vanuit huis te werken, het openbaar vervoer te nemen of buiten de spits te reizen. Files kunt u tevens vermijden door u van te voren goed te informeren op ANWB.nl.

Een eventuele oplossing vanuit de overheid is de weggebruiker meer belasten naar mate deze meer rijdt. De overheid is op dit moment wederom bezig met het bekijken van de mogelijkheden voor rekeningrijden.

Wanneer u later op afspraken komt of bestellingen niet op tijd kunt leveren is het essentieel dat uw andere servicegerelateerde zaken optimaal zijn. Zorg er dus voor dat u altijd bereikbaar bent en een mooie, gebruiksvriendelijke website hebt. Places.nl helpt u hier graag bij. Neemt u gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!