Places logo
Menu

Minder dan helft apotheken heeft werkende website

Minder dan helft apotheken heeft werkende website

Waar voor de meeste sectoren het aanbieden van een online dienstverlening steeds belangrijker wordt, geldt dat ook zeker voor apotheken. Zo willen steeds meer patiënten zich online inlezen over bepaalde medicijnen en herhaalrecepten aanvragen. Zeker wanneer men overdag werkt, biedt de mogelijkheid om online recepten aan te vragen na sluitingstijd een uitkomst. Maar is het ook zo vanzelfsprekend dat apotheken deze mogelijkheid aanbieden? Telefoonboek.nl zocht het uit en onderzocht het aantal werkende websites van Nederlandse apotheken.

Onderzoek

In totaal werden 2.651 apotheken uit de database van Telefoonboek.nl onderzocht op het hebben van een werkende website. Hierbij werden bedrijven in het bezit van een URL, maar zonder werkende webpagina als 'niet werkend' meegeteld. Uiteindelijk bleek dat 1.281 apotheken een werkende website hadden, hetgeen neerkomt op 48,3%. Daarmee is minder dan de helft van de Nederlandse apotheken online vindbaar via een werkende website. Wel kan het zo zijn dat de apotheken zonder werkende website online actief zijn via social media of via bedrijfsvermeldingen online te vinden zijn. Toch lijkt er voor het merendeel van de Nederlandse apotheken nog een slag te slaan als het aankomt op het hebben van een werkende bedrijfswebsite.

Responsive

Naast het hebben van een werkende bedrijfswebsite, is er gekeken naar het aantal websites met een responsive design. Responsiveness zorgt ervoor dat de website automatisch meebeweegt met de grootte van het scherm waarop de website getoond wordt. Daarmee is een website zowel gebruiksvriendelijk en leesbaar ongeacht het apparaat dat gebruikt wordt. Ook levert een responsive webdesign enkele voordelen op als het aankomt op online vindbaarheid. Vanwege het gebruiksgemak voor de consument, worden websites met een responsive design namelijk eerder getoond in zoekmachines zoals Google. Zo is het hebben van een responsive website een win-winsituatie voor zowel de consument als het bedrijf. Wanneer we kijken naar het percentage van apotheken met een responsive website, lijkt het erop dat het aantal apotheken met een werkende website zich bewust is van deze voordelen. Bij 94% van deze apotheken bleek de website niet alleen werkend te zijn, maar ook responsive.

Deskundigheid

Volgens Ronny Oonk, manager van Places Websites zijn er nog zeker mogelijkheden voor apotheken om hun online dienstverlening te verbeteren. "Online blijft een belangrijk onderdeel en het hebben van een werkende website is dan ook bijna onmisbaar voor Nederlandse apotheken. Daarnaast draagt het hebben van een overzichtelijke en duidelijke website bij aan de deskundigheid en daarmee het imago van een apotheek. De uitkomsten van dit onderzoek lijken dan ook van belang voor apotheken zonder werkende website."

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!