Places logo
Menu

Minder dan de helft van de websites van grafisch vormgevers blijkt te werken

Minder dan de helft van de websites van grafisch vormgevers blijkt te werken

Voor een grafisch vormgever is een website van groot belang. Het is een van de belangrijkste middelen om de doelgroep te informeren en te overtuigen, bijvoorbeeld door verhalen te vertellen en projecten te tonen. Met de creativiteit zit het dan ook meestal wel goed, maar zijn deze websites wel goed beveiligd? En hoeveel van de geregistreerde websites zijn op dit moment actief? Places.nl zocht het uit.

ZZP'ers en eenmanszaken steeds succesvoller

In Nederland zijn er in totaal maar liefst bijna 47.000 mensen werkzaam als grafisch vormgever. Een paar jaar geleden waren het vooral grote bedrijven die het grootste aandeel hadden, maar tegenwoordig zijn er steeds meer ZZP'ers en eenmanszaken die het overnemen. Uit onderzoek blijkt dat grote bedrijven in deze sector steeds vaker failliet gaan of krimpen en ZZP'ers en eenmanszaken zijn daarentegen steeds succesvoller.

Slechts 46% is werkend

In het onderzoek van Places zijn 3.496 bedrijven meegenomen, deze zijn allemaal als grafisch vormgever geregistreerd op Telefoonboek.nl. Van de 3.496 websites zijn er slechts 1.608 werkend, dit is 46%. Tegenwoordig is het vanzelfsprekend dat een goed werkende website van groot belang is voor elk bedrijf, zo ook voor grafisch vormgevers.

Hoe zie ik dat een website beveiligd is?

U kan makkelijk zien of een website beveiligd is. Het verschil tussen 'http' en 'https' bovenin de adresbalk is van groot belang. Een website met een http-verbinding is niet beveiligd en de informatie op deze website kan makkelijk onderschept worden. Dit maakt zowel de bezoeker van de website en de website zelf kwetsbaar. Een website met een https-verbinding is daarentegen wel beveiligd.

Secure Socket Layer

Deze websites zijn beveiligd door middel van een SSL-certificaat. Dit is de afkorting voor Secure Socket Layer. Dit houdt in dat alle gegevens die u invoert (denk aan wachtwoorden, gebruikersnamen en creditcard- of bankgegevens) niet zichtbaar zijn voor anderen. Met deze beveiliging kunnen uw gegevens dus niet onderschept worden. Het gebruik van een https-verbinding wordt ook beloond door Google, die uw website een hogere ranking geeft bij zoekopdrachten. Google Chrome markeert daarnaast sinds vorig jaar alle websites zonder https-verbinding als onveilig.

Veel ruimte voor verbetering

Uit de analyse van Places.nl blijkt dat 1.058 websites een https-verbinding hebben, tegenover 983 websites met een http-verbinding. Dit betekent dat 30% een veilige verbinding heeft. Binnen deze branche is er dus veel ruimte voor verbetering. Een veilige website geeft zowel uw klanten als u zelf een veiliger gevoel. Bent u grafisch vormgever? Check dan vandaag nog of uw website goed werkt en of uw website een https-verbinding heeft. Is dit niet zo? Bekijk de mogelijkheden van Places.

Foto: Canva

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!