Minder dan 2% van websites maakt gebruik van Google AnalyticsMinder dan 2% van websites maakt gebruik van Google Analytics

Google Analytics is een belangrijk gereedschap geworden voor beheerders van websites. Het verzamelt de statistieken van de webpagina en geeft onder andere inzicht in bezoekersstromen en paginaweergaven. Interessante gegevens voor ondernemers: ze krijgen zo eenvoudig een idee van wat de bezoeker interessant vindt. Zeker met het oog op marketing- en reclamestrategieën. Telefoonboek onderzocht in welke mate er gebruik wordt gemaakt van Google Analytics.

Onderzoek

Van de 425.048 onderzochte URL"s werd bij slechts 8361 gevallen Google Analytics gedetecteerd, hetgeen neerkomt op een kleine 2%. Opvallend weinig, gezien de geringe kosten van het platform en de inzichten die het biedt.

Webshops

Een branche die wél veel gebruik maakt van Google Analytics is de webshop en postorder branche: bij deze websites werd het platform het meest gevonden (805 gevallen). Logisch, vindt Ronny Oonk, manager Places Websites en onderzoeker van Telefoonboek.nl: "in deze branche is het belangrijk om wat de bezoeker interessant vindt, zodat er passende aanbiedingen gedaan kunnen worden."

Commercie

Andere branches waar veel gebruik wordt gemaakt van Google Analytics zijn onder andere organisatieadvies (602), softwareproducenten (242) en zakelijke dienstverlening (246), met respectievelijk de tweede, derde en vijfde plaats. Wat minder voor de hand liggende branches in de top tien zijn groothandels (plaats vier, 192 gevallen) en bedrijven in de bouw (plaats zeven, 131). Wat opvalt is dat alle branches in de top tien er commerciële doeleinden op nahouden.

Places Websites geeft bedrijven de kans om op een eenvoudige en goedkope manier een website aan te maken. Wilt u ook een website aanmaken voor uw bedrijf? Kijk dan snel naar de mogelijkheden. 

Delen:


Vul in voor Gratis Advies

Places.nl helpt ondernemers groeien

Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Onze online adviseurs bellen binnen één werkdag voor advies op maat.

Bedoelde u ?
Places advieslijn: 024 - 2006 615
4,5
(1761)Zoeken
Zoek