Places logo
Menu

Middelbare scholen telefonisch zeer goed bereikbaar

Middelbare scholen telefonisch zeer goed bereikbaar

Het is bijna zover, op 14 juni worden om 8.00 uur de normeringen voor vmbo, havo en vwo examens bekend gemaakt op de website van Cito. De meeste scholen maken de uitslag dezelfde dag bekend. Voor de meeste eindexamenleerlingen zal dit een dag vol spanning met knikkende knieën en zweethandjes zijn. De hele dag wachten op misschien wel een van de belangrijkste telefoontjes uit hun leven. Het is heel belangrijk dat de eindexamenleerlingen bereikbaar zijn die dag, zodat ze dit telefoontje niet kunnen missen. Maar hoe bereikbaar zijn de middelbare scholen zelf eigenlijk? Telefoonboek.nl zocht het uit.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek staan 1098 telefoonnummers geregistreerd in de categorie 'Voortgezet onderwijs'. Deze nummers worden in het bestand opgenomen als 'slecht bereikbaar' wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij 22 telefoonnummers het geval, hetgeen neerkomt op 2% van de gevallen. Dat betekent dat 98% van de onderzochte scholen weinig tot geen klachten krijgen over de telefonische bereikbaarheid.

Provincie

Aan de cijfers is te zien dat het goed gesteld is met de bereikbaarheid van de scholen in Nederland. Dat is fijn, want het is belangrijk dat ouders en leerlingen bij spoed of belangrijke vragen de school snel kunnen bereiken. Wanneer de bereikbaarheidscijfers per provincie worden bekeken valt op dat Zeeland het hoogste percentage scholen heeft dat slecht bereikbaar is. Daar was 10% van de onderzochte scholen meer dan drie keer niet bereikbaar. Pontes Het Goese Lyceum in Zeeland heeft de meeste gemiste oproepen. Zij namen 20 keer de telefoon niet op. In de provincies Drenthe en Utrecht doen de scholen het juist erg goed: daar werden geen scholen gevonden met meer dan drie klachten.

Scholen bereikbaar voor vragen

Goede cijfers, vindt Dirk Lentjes, manager van Places Antwoordservice. "Voor prangende vragen van ouders en (toekomstige) leerlingen is het heel fijn dat scholen goed bereikbaar zijn. Vooral nu het nieuwe jaar eraan komt is het voor de nieuwe leerlingen en hun ouders prettig als zij de middelbare school gemakkelijk kunnen bereiken."

Percentage slecht bereikbaar per provincie

Zeeland: 10%

Overijssel: 5,5%

Groningen: 5,1%

Flevoland: 4,8%

Noord-Brabant: 3,3%

Gelderland: 2,9%

Friesland: 2%

Limburg: 1,9%

Zuid-Holland: 1,46%

Noord-Holland: 0,6%

Drenthe: 0%

Utrecht: 0%

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!