Places logo
Menu

Met een gerust hart toerist in eigen land - meeste toerismebureaus staan telefonisch klaar

Met een gerust hart toerist in eigen land - meeste toerismebureaus staan telefonisch klaar

Wanneer u op vakantie gaat in het buitenland of in Nederland, kunt u terecht bij verschillende toerismebureaus die u tips kunnen geven over bezienswaardigheden en leuke fiets- of wandelroutes. Dit zijn voornamelijk organisaties zoals de VVV of de ANWB. Wanneer u bijvoorbeeld voorafgaand aan een wandeltocht meer informatie of advies wilt is het fijn als u telefonisch contact kunt opnemen met een van de organisaties. Maar nemen zij altijd de telefoon op? Telefoonboek.nl heeft er onderzoek naar gedaan.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek staan 11.51 telefoonnummers geregistreerd in de categorie 'Toerisme'. Deze nummers worden in het bestand opgenomen als 'slecht bereikbaar' wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij 23 bedrijven het geval, hetgeen neerkomt op 2% van de gevallen. Dat betekent dat 98% van de telefoonnummers weinig tot geen vermeldingen van telefonische onbereikbaarheid krijgen.

Provincie

Wanneer er gekeken wordt naar de bereikbaarheid van bedrijven per provincie valt op dat Zeeland het hoogste percentage slecht bereikbare bedrijven heeft. Daar was 16,7% van de bedrijven niet goed bereikbaar. Dit komt waarschijnlijk doordat er maar zes toerismebureaus in Zeeland staan geregistreerd. Flevoland, Drenthe, Overijssel en Utrecht scoren het beste. Daar zijn geen bedrijven gevonden met drie of meer gemiste oproepen.

Goede cijfers

Over het algemeen zijn de cijfers goed, vindt Dirk Lentjes, manager van Places Antwoordservice: "De meeste toerisme bureaus staan klaar om toeristen op pad te helpen. In Zeeland en Groningen is er nog wel ruimte voor verbetering."

Percentage slecht bereikbaar per provincie

Zeeland: 16,7%

Groningen: 13,6%

Limburg: 8,8%

Noord-Brabant: 4,9%

Friesland: 3,3%

Gelderland: 3,1%

Zuid-Holland: 2,3%

Noord-Holland: 1,4%

Flevoland, Drenthe, Overijssel, Utrecht: 0%

Ontdek Places Antwoordservice

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!