Places logo
Menu

Met deze vier handige apps maak je het perfecte filmpje voor je bedrijf

Met deze vier handige apps maak je het perfecte filmpje voor je bedrijf

Zakelijke video's kunnen veel voor bedrijven opleveren. Videocontent blijft langer in het hoofd van de consument hangen en mensen kijken ook liever naar video's dan dat ze een tekst lezen. Met je smartphone is het tegenwoordig eenvoudig om filmpjes te maken. Daarbij zijn er veel gratis apps die je kunnen helpen met het bewerken van de video om zo prachtige zakelijke video's in een handomdraai te creëren. Welke gratis apps kun je het beste gebruiken voor een bedrijfsfilm, YouTube video of animatie? Places Nieuws zocht het voor je uit en licht 4 handige apps voor videoproductie en animatie ontwikkeling toe.

Zakelijk opvallen met video

Uit onderzoek is gebleken dat ruim driekwart van de internetgebruikers online video's bekijkt. Het is dus interessant om de aandacht bij jouw klanten te triggeren met passende video content. Begin klein en maak bijvoorbeeld een serie van korte filmpjes waarin je bijvoorbeeld kort en krachtig een vraag van een klant oplost of steeds een onderdeel van jouw bedrijf of dienst laat zien. Dit is een creatieve en laagdrempelige manier om op te vallen bij jouw klanten. Bovendien ranken online video 's hoog in Google en is het dus gemakkelijker om in een zoekmachine te komen dan middels een website. Zakelijke animaties kunnen ook erg geschikt zijn om jouw product of dienst op een duidelijke en visuele manier uit te leggen. Tegenwoordig heb je geen videocamera meer nodig. Deze apps helpen je op weg en helpen je een video of animatie met je je smartphone te creëren!

1. Quik

Via Quik creëer je prachtige video's middels een paar tikken. Bewerken gaat razendsnel en editen is niet nodig. Via de gratis app kun je gemakkelijk muziek, foto's en video's kiezen, tekst toevoegen en een passende template kiezen. Vervolgens genereert de app automatisch een video voor je. Ideaal voor als je weinig tijd hebt en toch graag een leuk filmpje wilt maken voor je klanten. Je kan op deze manier een korte indruk achterlaten van jouw product of dienst. Quik - Go Pro Video Editor is beschikbaar voor Apple en Android.

2. iMovie

De officiële videobewerking app van Apple is uitgebreid en overzichtelijk. Dankzij de gestroomlijnde interface en intuïtieve Multi-Touch gebaren kun je in iMovie op een unieke manier video's omzetten in geweldige verhalen. In iMovie kun je gemakkelijke bedrijfsfilms in HD maken en delen met de rest van de wereld via een deelknop die direct doorlinkt naar YouTube video.

3. Magisto

Magisto is een goedkope app geschikt voor het monteren van video's op je smartphone of tablet. In drie eenvoudige stappen selecteer je foto's en video's, een thema en voeg je een soundtrack toe. Magisto is geschikt voor zowel Apple als Android.

4. Gif Me!

Gemakkelijk een korte video of een geanimeerde GIF maken doe je met de app Gif Me! Je kunt korte momenten opnemen met je smartphone en delen via social media. Het ontwerp is simpel en je kan makkelijk kleurfilters en tekst toevoegen. Snelheid is makkelijk aan te passen en je kan er een lijst omheen plaatsen. Bovendien is de app geschikt om verschillende opnames te creëren waaronder stop motion, time lapses of wiggle gifs.


Nu je weet welke apps je kunt gebruiken om zakelijke video's te creëren, ben je zeker benieuwd naar hoe je deze video's kan inzetten om meer volgers en bekendheid te krijgen voor jouw bedrijf. Lees hier verder hoe je vlogs, een specifieke soort van zakelijke video's, goed kan inzetten voor jouw bedrijf en meer bekendheid creëert.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!