Places logo
Menu

Met deze reisbureaus zit u gegarandeerd te genieten op een mooie vakantiebestemming

Met deze reisbureaus zit u gegarandeerd te genieten op een mooie vakantiebestemming

De zomervakantie komt steeds dichterbij, de periode waar het gros van de Nederlanders eropuit trekt naar zonnige bestemmingen. Heeft u nog geen concrete vakantieplannen voor de zomer? U kunt dan overwegen de hulp van een reisbureau in te schakelen. Reisagenten weten veel over verschillende bestemmingen, accommodaties en de beste deals, waardoor ze u kunnen begeleiden in de zoektocht naar een vakantiebestemming. Dit kost vaak ook minder tijd dan zelf alle opties tegen elkaar afwegen. Places Nieuws onderzocht welke reisbureaus het best beoordeeld werden door consumenten en waar u dus het best terecht kan voor advies over een volgende vakantiebestemming.

Beoordelingen reisbureaus

Naast het opzoeken van telefoonnummers kunnen consumenten via Telefoonboek.nl ook beoordelingen en cijfers toekennen aan een organisatie. Een cijfer wordt gebaseerd op drie factoren: algemene indruk, service en prijs-kwaliteitverhouding. In de database van Telefoonboek.nl staan ruim 5.000 bedrijven gecategoriseerd als "reisbureau". Deze reisbureaus werden onderling vergeleken op de behaalde scores, waaruit een top 10 is samengesteld.

Top 10 best beoordeelde reisbureaus

 1. Corine & Nancy Mijn ReisKennis, Oss - 9.9
 2. Oppenheim Travel B.V., Amsterdam - 9.8
 3. TUI at Home Annemarie Keulemans, Middelburg - 9.7
 4. Ariana Travel & Cargo B.V., Den Haag - 9.4
 5. Aman Reizen, Rotterdam - 9.0
 6. KnP Travel, Amstelveen - 8.8
 7. Toerkoop De Veluwe van Werven, Apeldoorn - 8.6
 8. WT - Welcome Agency, Groningen - 8.5
 9. D-Reizen, Valkenswaard - 8.0
 10. Rachman Reizen, Hoofddorp - 8.0

Zelfstandige reisagenten scoren goed

Het overgrote deel van de best beoordeelde reisbureaus komt uit de omgeving Noord- en Zuid-Holland, wat echter niet weerspiegelt in de top drie. "Mijn ReisKennis" uit Oss is een bureau dat werkt met zelfstandige reisagenten. Mijn ReisKennis beschikt niet over vestigingen zoals een "normaal" reisbureau dat heeft, maar de werknemers komen bij consumenten thuis. Het contact is hierdoor persoonlijker en door de jarenlange ervaring van werknemers kunnen zij gericht advies geven. De reisagenten zijn flexibel beschikbaar en kunnen ook "s avonds of in het weekend langskomen. Dat deze insteek zijn vruchten afwerpt blijkt uit de gemiddelde score van 9.9, die consumenten aan deze organisatie gaven. De tweede plek werd behaald door Oppenheim Travel B.V., een reisbureau gespecialiseerd in reizen naar het Midden-Oosten, met een gemiddelde score van 9.8. Gevolgd door TUI at Home in Middelburg, die consumenten een score van 9.7 gaven. TUI at Home maakt ook gebruik van zelfstandige reisagenten die een consument thuis bezoeken, net als Mijn ReisKennis. Het inzetten van zelfstandige reisagenten duidt op een nieuwe ontwikkeling in de reisbureau branche, die consumenten kennelijk waarderen. Opvallend aan de top 10 is ook dat er geen grote reisbureauketens in staan, afgezien van een kantoor van D-reizen. Wellicht duidt dit ook op een nieuwe trend in de reisbureaubranche.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!